Miksei sähkömoottoreita laiteta renkaan sisään?

Miksei sähkömoottoreita laiteta renkaan sisään?

Onko olemassa sähkömoottoripyöriä / sähköpotkulautoja yms. joissa sähkömoottori on sijoitettuna renkaan sisään niin että voimansiirto on ns. "välitön". Jos ei ole, niin miksi ei?

3 vastausta

Kyllä tällaista napamoottoria (hub motor, wheel hub motor) jo käytetään ainakin polkupyörissä, sähkömoottoripyörissä, sähköskoottereissa ja sähköpotkulaudoissa. Verkosta löytyy esimerkkejä. Myös auton renkaisiin sijoitettavaa moottoria kehitellään. Autossa ongelmia voi tulla erityisesti ohjattavuuden kanssa sillä moottori nostaa renkaan painon moninkertaiseksi.

Kommentit (0)
04.07.201613:17
81178
47

Auton ajo-ominaisuudet ja pito huononevat, jos ns. jousittamaton paino eli jousen ja tien välissä olevien osien paino kasvaa. Siis rengas, napa, akseli, jarrut ja kysytyssä tapauksessa sähkömoottori. Samoin jousitus ja iskunvaimennus joutuu suuremmille rasituksille  (ja niiden pitää olla vahvempia), jos jousittamaton paino kasvaa.

Kommentit (0)
19.04.202009:54
7885
4

Moottoria ei sijoiteta renkaan sisään vaan pyörän yhteyteen. Rengas on kumista ym. valmistettu ontto paineilmalla täytetty yksikkö. On myös umpirenkaita.

Kommentit (0)

Vastauksesi