Miksei omenapuu kuki pihallamme? Ensimmäisenä vuonna se kukki, muttei sen...

Miksei omenapuu kuki pihallamme? Ensimmäisenä vuonna se kukki, muttei sen...

Miksei omenapuu kuki pihallamme? Ensimmäisenä vuonna se kukki, muttei sen jälkeen ole kukkinut. Olisikohan puu nyt noin puolenkymmentä vuotta vanha tai hieman vanhempikin. Elikkä vielä matala alle kaksimetrinen.

Vastaus

Olen aikaisemmin iGS:ssä vastannut kysymykseen, miksi ei tule omenoita. Osa syistä näille kahdelle ilmiölle on samoja. Toivottavasti tilanne korjaantuu tulevina alkukesinä. Kun on luonnosta kyse, joskus esim kukintaa ei vain tapahdu, vaikka olosuhteissa pitäisi kaiken olla kunnossa. Kopioin vastauksen tähän:

Tähän voi olla monta syytä. Hallaöitä ei saisi olla omenapuiden kukinnan aikaan. Pölyttäjähyönteisia tarvitaan oikeaan aikaan. Pihlajanmarjakoit eivät saisi hyökätä omenapuiden kimppuun. Tänä vuonna myyräkannan ollessa kovin suuren, on myyrätuhoja raportoitu huomattava paljon. Kylmä talvi voi rasittaa hedelmäpuita. Puutarhan sijaintien korkeuserot voivat vaikuttaa. Omenarupi voi vaivata omenia etenkin jos elokuun yöt ovat lämpimia ja sateisia. "Monet saavat paljon [...omenoita], mutta vähintään yhtä paljon kertoo, ettei tule ollenkaan satoa." taimistopuutarhuri Leif Blomqvist kertoo YLE Keski-Pohjanmaalta.

Lähteitä:
http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Om...5248832322
http://yle.fi/alueet/keski-pohjanma...04356.html
http://www.nicehouse.fi/puutarha/aj...omenat.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi