Mikäli akkuporakoneeni putoaa lattialle ja akku halkeaa,mitä tulee lattialle akun sisältä?

Mikäli akkuporakoneeni putoaa lattialle ja akku halkeaa,mitä tulee lattialle akun sisältä?

Miten saadaan akun mönjät turvallisesti talteen kotikonstein

3 vastausta

Akkutyyppi ei ilmene kysymyksestä, mutta Wikipedian artikkelissa mainitaan, että nikkeli-kadmiumakkuja käytetään paljon virtaa tarvitsevissa työkaluissa, esimerkiksi porakoneissa. Nämä NiCd-akut sisältävät paljon kadmiumia, joka on hyvin myrkyllistä jo pieninäkin määrinä.

NiCd-akuille on kehitetty omat kierrätysmenetelmänsä, jonka avulla akkujen sisältö saadaan kerättyä talteen ja uusiokäyttöön. Akku ja sen sisältö olisi siis hyvä toimittaa joko kauppaan, josta akku on ostettu, tai suoraan ongelmajätepisteeseen pitävässä astiassa hansikkaita ja maalaisjärkeä oppaana käyttäen.

Oli kyseessä akkutyyppi mikä tahansa, on sitä käsiteltäessä pidettävä huolta turvallisuudesta suojaamalla hengitystiet ja pitämällä tarvittavia suojavaatteita ja -käsineitä. Iholle päässyttä ainetta tulee huuhtoa runsaalla vedellä ensiapuna.

 

Kommentit (0)
12.07.201402:30
612
77

Akun sisältä paljastuu hyvin todennäköisesti normaalien C-pariston kokoluokkaa olevia akkuja, jotka on juotettu yhteen päissä olevista juotoskorvakkeista. Yhdessä akussa sellaisia on noin 10. Pudottamalla niitä tuskin saa rikkoutumaan, joten niistä on tuskin vaaraa.

Kommentit (0)
18.04.202012:43
6
0

Riippuu täysin siitä, minkälainen akkuporakone kyseessä. Tiputtamalla akkua ei saa niin rikki, että sieltä jotain ulos valuisi. Tuollainen rikkoutuminen vaatisi akun murskaamista esim. Auton renkaan alla tms.

Kommentit (0)

Vastauksesi