Mikäköhän mahtaa olla lakimiesten/syytäjien palkka?

Mikäköhän mahtaa olla lakimiesten/syytäjien palkka?

Moi!

Mikäköhän mahtaa olla lakimiesten/syytäjien palkka?

Vastaus
07.10.200914:48
29973
59

Hei!

Suomen Lakimiesliiton sivuilta osoitteesta https://www.lakimiesliitto.fi/palkat ja osoitteesta http://www.lakimiesliitto.fi/instancedata/prime_product_yhdistys/lakimie... ladattavissa olevasta esitteestä löytyy tietoja lakimiesten keskipalkoista. Tiedot ovat tosin vuodelta 2007, joten palkat ovat saattaneet nousta jonkin verran siitä.

Yksityisellä sektorilla lakimiesten keskipalkka oli 5 882 euroa, joskin kaikkein korkeimmat palkat nostavat muutenkin tasoa selvästi, sillä mediaanipalkka on vain 5 140. Mediaanipalkka tarkoittaa sitä, että palkat asetetaan suuruusjärjestykseen ja valitaan jonosta keskellä oleva palkkasumma. Aloittain jaoteltuna asianajotoimistoissa työskentelevillä oli matalin keskipalkka eli 4 621 euroa, kun taas teollisuuden palveluksessa olevat lakimiehet tienasivat keskimäärin 7 690 euroa.

Julkisella sektorilla lakimiesten keskimääräiset palkat ovat pienemmät. Keskimääräinen kuntasektorin palkka oli 4 486 euroa, kun taas valtion palveluksessa se oli 4 361 euroa. Korkeimmassa hallinto-oikeudessa voi päästä nauttimaan jopa 5 734 euron keskipalkkaa, vaikka se onkin vähemmän kuin edes yksityisen sektorin keskimääräinen palkka.

Syyttäjien palkoista ei löytynyt täsmällistä tietoa, mutta julkisen sektorin leivissä hekin ovat ja siten palkatkin arvattavasti paljon pienemmät kuin yksityissektorin huippupalkatut juristit.

Kommentit (0)

Vastauksesi