Mikäköhän hyönteinen on kysesessä? Nämä ovat pikkuruisia, muutaman millin pituisia.

Mikäköhän hyönteinen on kysesessä? Nämä ovat pikkuruisia, muutaman millin pituisia.

Kuvassa on kuollut yksilö. Näitä löytyi useita sängystämme, johon lakana vaihdettiin viikko sitten. Löytymisen jälkeen tuntuu, kuin päässä kuhisisi? Mielikuvitustako?

Kuvat: 
Vastaus

Vaikea sanoa, etenkin tällaisen kuolleen yksilön perusteella. Päätäi voi käyttää leviämiseen vuodevaatteitakin ja se voi aiheuttaa kutinaa päänahassa. Siivetön otus on noin 2-3 mm pituinen. Löytämäsi hyönteinen tai hyönteisen kuori ei kyllä oikein muistuta päätäitä.

Lutikka, eli seinälude on myös viheliäinen kodin ötökkä. Aikuisen lutikan koko voi vaihdella 3-8 mm välillä. Niiden alemmat kehitysasteet nymfit ovat 1,5–4 millimetrin pituisia. Lutikan kehitykseen kuuluu viisi muodonmuutosta ja se tarvitsee veriaterian muodonmuutosten välissä. Luteen puremat voi huomata kutinasta, kirvelystä tai paukamista. Puremajäljet sijaitsevat yleensä pinnallisten verisuonten läheisyydessä kaulalla, käsissä ja jaloissa. Puremajäljet voivat tulla viiveellä, jopa 2 viikkoa itse puremasta. Luteiden jäljiltä löytyy usein ulosteläikkiä, kuin mustekynällä tehtyjä pieniä pisteitä. Lude kyllä luo nahkansa kehitysvaiheissaan ja luteiden luotuja nahkojakin voi joskus löytyä. Googlaile ja vertaile löydöksiäsi verkon lutikkakuvien kanssa. Jos on syytä epäillä niiden olevan kyseessä, kannattaa ottaa yhteyttä tuholaistorjuntaan.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi