Mikähän vanha iskelmähitti on kyseessä?

Mikähän vanha iskelmähitti on kyseessä?

Mikähän vanha iskelmähitti on kyseessä? Oli suosittu 1950-1960-lukujen taitteessa ja kertosäkeessä toistuu "tähdet kertovat sen" ja sitten on ai ai ai aia ai ja jaa -luritus. Muistaakseni siinä oli myös italiankieliset sanat. Elokuvassa "Tähdet kertovat, komisario Palmu" se soi taustalla kahvilakohtauksessa. Kyseessä ei ole sama laulu kuin Leif Wagerin laulama "Tähdet kertovat", jonka google tuottaa jos sieltä kysyy.

Vastaus

Ilmeisesti kappale on nimeltään Tähtien kertomaa (C'est écrit dans le ciel). Ainakin se soi kysyjän mainitsemassa elokuvassa. Ranskalaista alkuperää oleva laulu on Alex Alstonen säveltämä ja suomeksi sen esitti ensimmäisenä Vieno Kekkonen. Myös Ragni Malmsten, Päivi Paunu ja Eero Aven ovat sen levyttäneet. HelMet-kirjastoista se on saatavissa esimerkiksi Vieno Kekkosen Unohtumattomat-kokoelmalla.

http://www.helmet.fi/search~S9*fin?/Xt{232}ahtien+kertomaa&searchscope=9&m=&l=&b=&Da=&Db=&SORT=D/Xt{232}ahtien+kertomaa&searchscope=9&m=&l=&b=&Da=&Db=&SORT=D&SUBKEY=t%C3%A4htien%20kertomaa/1%2C9%2C9%2CB/frameset&FF=Xt{232}ahtien+kertomaa&searchscope=9&m=&l=&b=&Da=&Db=&SORT=D&5%2C5%2C
Suomen kansallisfilmografia. 7 (1962-1970): (Edita, 1998)

Kommentit (0)

Vastauksesi