Mikähän mökkihöperyys olisi latinaksi? Onko mökkihöperyydelle lääketieteellistä...

Mikähän mökkihöperyys olisi latinaksi? Onko mökkihöperyydelle lääketieteellistä...

Mikähän mökkihöperyys olisi latinaksi? Onko mökkihöperyydelle lääketieteellistä termiä? Tunteeko lääketiede edes kyseistä psykologista tilaa?

3 vastausta

Hei!
Mökkihöperyys ei näytä olevan lääketieteellinen, vaan lähinnä psykologinen ilmiö. Kaiken lisäksi eri ihmiset näyttävät tarkoittavan sanalla vähän eri asiota. Eräs blogikirjoittaja kirjoittaa näin:

”Erosin avovaimostani neljää kk sitten ja olen siitä lähtien asunut yksiössä. Olen ollut pidemmän aikaa työttömänä. Ei ole edes rahaa lähteä mihinkään ja olenkin nelisen kuukautta istunut aamusta iltaan kotona näkemättä melkein ketään. Ulkona käyn enää harvoin. Ei ole mitään hyviä kavereitakaan enää oikein jäljellä. Yksinkertaisesti ei motivaatiota ole enää mihinkään. Olen kaiken lisäksi herkkä masentumaan ja tuntuu, että nyt alkaa olla jo liikaa tämä yksinäisyys. Kun ei ole mitään virikkeitä on uskomatonta kuinka outoja ja ehkä jopa syvällisiä asioita pyörii päässä. Luultavasti olen oikeasti tulossa mökkihöperöksi.”

Tämä mökkihöperö tuntuu olevan lähinnä masentunut ja yksinäinen.

Mutta mökkihöperösanaa voi käyttää myös vähän positiivisemmin – mökkihöperö voi olla intensiivisesti lomastaan nauttiva mökkiläinen. Katso seuraavaa mainosvideota: http://www.youtube.com/watch?v=QCMi1l4k6os.

http://kaannos.com/ kääntää sanaa näin englanniksi: ”a person suffering from cabin fever”

Cabin fever on psykologinen termi, joka tarkoittaa kärsimättömyyttä ja levottomuutta, koska on joutunut suljettuun tilaan. Esimerkiksi Alaskassa ihmisillä voi olla ”cabin fever” koska joutuvat olemaan sisällä pitkään talven aikana. http://en.wiktionary.org/wiki/cabin_fever

Latinankielistä käännöstä en ole onnistunut löytämään, enkä mainintaa lääketieteellisessä kirjassa.

Kommentit (0)
21.10.201308:32
63783
6

sanakirja.org antaa käännöksen "Delirus taberna", eikö se kelpaa tatskaan, nehän pitää kuitenkin aina selittää muille :) 

Kommentit (0)
20.10.201316:04
13589
5

Siis suljetun paikan kammo?

Kommentit (0)

Vastauksesi