Mikähän mahtaa olla auto joka esiintyy häjyt elokuvassa?(siis tämä Chevrolet...

Mikähän mahtaa olla auto joka esiintyy häjyt elokuvassa?(siis tämä Chevrolet...

Mikähän mahtaa olla auto joka esiintyy häjyt elokuvassa?(siis tämä Chevrolet jolla päähenkilöt liikkuvat)lähinnä tahtoisin tietää auton mallin, vuosimallin ja löytyykö autosta mahdollisesti kuvia internetistä.

3 vastausta

Internetistä emme löytäneet tietoja Häjyt-elokuvassa käytetystä autosta. Elokuvasta löytyy muuta tietoa esim. Internet Movie Databasesta http://us.imdb.com/Details?0159485
Elokuva-arkistosta (http://www.sea.fi/ ) osattiin kuitenkin kertoa, että elokuvan näyttelijät olivat saapuneet elokuvan ensi-iltaan Kauhavalle vuoden 1964 Chevroletilla. Sitä arkistosta ei pystytty sanoman oliko kyseessä sama auto kuin elokuvassa käytetty.
Yritimme tiedustella auton mallia myös Häjyt tuottaneen Solar Films –yhtiön tiedottajalta, mutta emme ole saaneet vastausta. Solar Films –yhtiön nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.solarfilms.com/
Valitsemalla etusivulta linkin ”Elokuvat” ja sitten linkin ”Lisää” löytyy myös Häjyt-sivu, jolla voi mm. tutustua elokuvan käsikirjoitukseen. Käsikirjoituksessa puhutaan autosta amerikanrautana.
Kuvia yleisesti ottaen esim. 1964 mallisista Chevroleteista kannattaa etsiä jonkin hakukoneen kuvahaulla, esim. Googlella (http://www.google.com) on oma kuvahakunsa. Hakutermi Chevrolet 1964 antaa runsaasti kuvia, relevanteimmat tulevat kuvalistan alkuun.

Terveisin,
iGS-toimitus
Helsingin kaupunginkirjasto

Kommentit (0)
01.12.201305:33
334
82

Oiskohan kyseessä Impala

Kommentit (0)
02.12.201308:09
79626
44

Internetistä löysin tietoja Häjyt-elokuvassa käytetystä autosta, niinkin vaikeilla hakusanoilla kuin Häjyt auto :) Ja Images-haku sanalla Häjyt.

Siis 1964 Chevrolet Bel Air, joka on on Suomessa leikattu avoautoksi. Kuva alla.

Kommentit (0)

Vastauksesi