Mikä on yle areenan ohjelmissa vaadittu passi? Mihinkä siinä pitää sitoutua ja...

Mikä on yle areenan ohjelmissa vaadittu passi? Mihinkä siinä pitää sitoutua ja...

Mikä on yle areenan ohjelmissa vaadittu passi? Mihinkä siinä pitää sitoutua ja paljonko maksaa? Mikä tämä juttu oikein on ja miksi tuollainen tekele on olemassa?

T. pappa.

Vastaus

Ylen passi tarkoittaa aivan yksinkertaisesti rekisteröitymistä Ylen järjestelmään antamalla omat tietonsa, jotta voi käyttää tiettyjä kirjautumisen taakse laitettuja palveluja. Rekisteröitymisen pystyy tekemään osoitteessa https://login.yle.fi/register/index.php?language=1. Rekisteröidyttäessä henkilön täytyy sitoutua Ylen yhteisöjen sääntöihin, jotka löytyvät osoitteesta http://www.yle.fi/etusivu/sivu/yhteisojensaannot.php. Passi ei maksa mitään, mutta joidenkin Yle Areenan ohjelmien katsominen vaatii sitä, että passiin liittää TV-maksutunnisteen. Se ei siis liene ongelma niille, jotka ovat maksaneet kiltisti tv-lupamaksunsa.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet Ylen passin rekisteröimiseksi löytyvät osoitteesta http://areena.yle.fi/info/112.

Miksi sitten Yle on tällaisen järjestelmän kehittänyt? Ensimmäisenä tulisi mieleen, että se ainakin estää tv-lupamaksun maksamatta jättäviä katsomasta vapaasti kaikki ohjelmia. Samalla sen kautta käyttäjät sitoutuvat yhteisiin pelisääntöihin Ylen palveluissa. Kirjautumista näyttävät vaativan myös korkean ikärajan ohjelmat, joten kirjautumisella aivan ilmeisesti pyritään myös estämään, etteivät liian nuoret voisi vapaasti katsoa ohjelmia, joiden ei katsota heille sopivan.

Jos haluat saada passista tarkempia tietoja Yleltä, yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://login.yle.fi/asiakaspalvelu.html.

Kommentit (0)

Vastauksesi