Mikä on verkkopankki? Mitä kaikkea siellä voi tehdä? Onko kaikilla pankeilla...

Mikä on verkkopankki? Mitä kaikkea siellä voi tehdä? Onko kaikilla pankeilla...

Mikä on verkkopankki? Mitä kaikkea siellä voi tehdä? Onko kaikilla pankeilla oma verkkopankki? Kaikki muukin verkkopankkeihin liittyvä kiinnostaa.

Vastaus

Verkkopankilla tarkoitetaan yleensä pankin Internet-palveluita, joiden käyttämiseen tarvitsee erityiset tunnukset ja salasanat. Verkkopankkia voi käyttää Internet-selaimen avulla, ja siellä voi esimerkiksi tarkistaa tilinsä saldon, maksaa laskuja, avata tilejä, tehdä sijoituksia ja kaikenlaista muuta, mitä kukin pankki asiakkailleen tarjoaa. Tunnukset saa hankittua pankista, ja ne ovat tavallisesti turvallisuussyistä kertakäyttöisiä, joten vanhojen salasanojen kuluessa loppuun uudet tulevat automaattisesti postitse.

Suomessa ainakin kaikki suuret pankit tarjoavat verkkopankkipalveluja. Monilla pankeilla on myös hyvin havainnollistavia esityksiä verkkopankin toiminnasta, ja osassa pääsee itsekin kokeilemaan verkkopankin käyttöä. Nordea esittely löytyy osoitteesta http://www1.nordea.fi/appx/solo/1/include/demo/pndemo/index.html, S-Pankin osoitteesta https://online.s-pankki.fi/ebank/auth/demoLogin.do?language=1 ja Sampo Pankin osoitteesta http://www.sampopankki.fi/Flash/demo/verkkopankkidemo/runDemo.html?start....

Kommentit (0)

Vastauksesi