Mikä uusi Tiina-kirja on kyseessä?

Mikä uusi Tiina-kirja on kyseessä?

Luin jokin aika sitten, että Anni Polvan Tiina-kirjoista olisi tehty jonkinlainen senioriversio. Kirja, jossa Tiinasta on tullut vanha. Jostakin kirjablogista löysin maininnan, että kirjan nimi olisi "Tiina ja rollaattori", mutta kirjaa ei löydy mistään. Muistan nähneeni kuvan kirjan kannesta, jossa on iäkäs ihminen juurikin rollaattorin kanssa. Mikä kirja mahtaa olla kyseessä ja kuka sen on kirjoittanut?

Vastaus

Kyse oli vain toimittaja Saska Saarikosken huumorilla kirjoittamasta jutusta Helsingin Sanomien kuukausiliitteen huhtikuun numerossa. Siinä hän arvuutteli olisiko nyt meneillään seniorikirjabuumi, mainiten ruotsalaisen Jonas Johanssonin myyntimenestyksen "Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi" sekä Minna Lindgrenin teokset "Kuolema ehtoolehdossa" ja "Ehtoolehdon pakolaiset".

Edelleen Saarikoski pohtii mahdollisuutta kehittää ikäihmisten kirjasarjoja 50-luvun lastenkirjojen ympärille. Esimerkeiksi hän ottaa Viisikko-kirjojen eläkeikään tulleet sankarit: "Viisikko pääsee palvelutaloon". Anni Polvan Tiinan 70-vuotispäivä alkaisi jo olla lähellä, joten sarja voisi jatkua kirjoilla "Tiina saa keinonivelen" tai "Tiina saa rollaattorin". Reippaat pojat Pertsa ja Kilu olisivat varmaankin edelleen lain ja järjestyksen puolella ja roistoja vastaan. "Pertsa ja Kilu perussuomalaisina" olisi siis luonteva jatko-osa. 

Kommentit (0)

Vastauksesi