Mikä on tuo torni (jossa on ikkunoita) tuolla keskuspuistossa Helsingissä.

Mikä on tuo torni (jossa on ikkunoita) tuolla keskuspuistossa Helsingissä.

Mikä on tuo torni (jossa on ikkunoita) tuolla keskuspuistossa Helsingissä. Ja jotain maanalaisia tiloja siellä on. Miksi valvontakamera (pallokamera) ilmestynyt sinne mastoon? Kenen torni ja mikä virka? Miksi maanalaiset tilat?

Vastaus

Pelastuslain (2003/468) 64 §:ssä on säädetty johtokeskuksista: "Alueen pelastustoimella ja kunnalla tulee olla johtokeskus, jossa toiminta poikkeusoloissa on mahdollista."

Laaksossa, maanalaisissa tiloissa Keskuspuiston alueen alla, sijaitsee edellä mainitun säädöksen velvoittamia tiloja, jotka Helsingin kaupunki omistaa. Maastossa näkyvä torni sekä pari muuta alueella sijaitsevaa rakennetta liittyvät kyseisiin tiloihin.

Suojatut maanalaiset tilat mahdollistavat toiminnan kaikissa poikkeusolojen olosuhteissa. Maanalaisissa tiloissa tapahtuvaa toimintaa voidaan tarvittaessa tukea tornista tehtävin näköhavainnoin. Lisäksi tornissa on mittalaitteita ja radioliikenteen antenneja, jotka liittyvät pelastustoimintaan.

Alueella lisääntyneen ilkivallan vuoksi on torniin sijoitettu johtokeskusrakenteita valvova kamera, josta vastaa Helsingin kaupungin pelastuslaitos. Kameravalvonnasta on ilmoitettu alueelle sijoitetuilla kylteillä. Tarvittaessa tallenteita käytetään rakenteisiin kohdistuneitten vahingontekojen selvittämiseen.

Tiedot on saatu Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta.

Kommentit (0)

Vastauksesi