Mikä on tanssijärjestys hääparin tanssin jälkeen?

Mikä on tanssijärjestys hääparin tanssin jälkeen?

Vastaus

Tanssijärjestys on tietenkin täysin sovittavissa oleva asia, mutta mikäli haluaa kunnioittaa perinteitä, on olemassa ainakin pari variaatiota. Mikäli tanssijärjestys halutaan pitää tietyn kaavan mukaisena, kannattaa ehkä kertoa/kuuluttaa järjestys häävieraille etukäteen.

Ensimmäinen tapa: hääparin jälkeen parketille tulee morsiusparin vanhemmat (joskus jopa kesken hääparin tanssin). Sulhasen isä pyytää tanssiin morsiamen äidin ja morsiamen isä sulhasen äidin. Tämän jälkeen morsiamen isä tanssittaa tytärtään ja sulhanen anoppiaan. Myös appi ja sulhasen veljet voivat kukin vuorollaan johdatella morsiamen tanssin pyörteisiin. Viimeistään tässä vaiheessa on jo muidenkin suotavaa ilmaantua parketille.

Toisessa variaatiossa sulhasen isä hakee morsianta, ja morsiamen äiti tanssii sulhasen kanssa. Seuraavaksi morsiamen isä ottaa tanssipariksi tyttärensä ja sulhasen äiti poikansa. Sitten seuraavat veljet ja sisaret, ja kaikki muutkin voivat jo kilpailla morsiamesta ja sulhasesta. Sulhanen tanssittaa myös kaason ja bestman morsiamen.

Muitakin tapoja varmasti on, eikä yhtä virallista tanssijärjestystä taida olla olemassakaan. Yksi hyväksi havaittu sääntö kannattaa kuitenkin muistaa: kaikki tanssineet jäävät parketille (ainakin seuraavan tanssin ajaksi) ja etsivät seuralaisen. Tällä tavoin tanssilattia täyttyy pikkuhiljaa.

Lähteet ja lisätietoa:

Ylönen, Marja: Meillä on häät – opas häiden suunnitteluun. Helmi, 2005.
http://www.helmet.fi/record=b1714486~S9*fin

Lassila, Sirkka: Uusi käytöksen kultainen kirja : hyvät tavat, luonteva käytös. WSOY, 1997.
http://www.helmet.fi/record=b1363221~S9*fin

Kommentit (0)

Vastauksesi