Mikä tämän esineen historia on, mitä leima tarkoittaa ja rahallinen arvo?

Mikä tämän esineen historia on, mitä leima tarkoittaa ja rahallinen arvo?

Kyseessä siis ilmeisesti aurinkokello kompassilla. "Kellotaulu" jonkinlaista muoviseosta. "Viisari" jotain metallia. Eli aika hatarat tiedot itsellä. Isoisältäni kulkeutunut minulle Joten mikään ihan tuore kapistus tuo ei ole.

Kuvat: 
2 vastausta

Emme valitettavasti onnistuneet löytämään esineestä tietoja tai tunnistamaan leimaa. Kannattaa kysyä antiikkiliikkeestä tai harrastajien keskustelupalstalta. Aloittaa voi vaikka täältä: http://www.artefacta.fi/ . Kyseessä on keräilijät, tutkijat, museoväen, konservaattorit ja antiikkikauppiaat yhdistävästä sivustosta.

Kommentit (0)
19.10.201516:37
75582
40

Pari vinkkiä alkuperän etsintään:

Onko kellotaulu bakeliittia vai muovia? Bakeliitti keksittiin 1907 ja oli teollisessa käytössä 1920-1950. 50-luvulla muovi korvasi bakeliitin, tietysti asteittain, saattaa löytyä vielä 60-luvultakin.

Jos oletamme aurinkokellon oikein tehdyksi, niin "viisari" (engl. gnonom) on suunnittelu-/valmistus-/käyttöpaikan leveysasteen mukaisessa kulmassa vaakatasoon. Helsingissä siis n.60 astetta, Lontoossa/Pohjois-Saksassa n.50 astetta ja Etelä-Ranskassa/Pohjois-Italiassa n. 45 astetta. Siitä voi siis arvailla valmistusmaata.

Kruunua leimassa on käytetty useissa maissa, siitä ei voi päätellä mitään.

Kommentit (0)

Vastauksesi