Mikä tämä ilmeisesti uskonnollinen esine on?

Mikä tämä ilmeisesti uskonnollinen esine on?

Kuvassa on useita vuosia sitten kirpparilta ostettu esine joka vaan tuntui niin mielenkiintoiselta että mukaanhan se piti ottaa. Nyt sattumalta huomasin että esineessä on kansi ja sain kannen avattua. Sisältä löytyi hieman hiiltynyt paperirulla jossa jotain tekstiä. Esineessä on kuparia pohjassa ja kannessa. Muuten koristeet/tekstit on kullan ja hopean väristä metallia. Lisäksi sivuilla onsymmetrisesti kaksi upotettua pientä pyöreää kiveä (punainen ja turkoosi) ja ketjun päässä painavahko kulmikas pallo. Näyttäis että esine olisi pohjastaan irronnut varrestaan. Mihin kulttuuriin esine liittyy ja mikä sen tarkoitus on ollut?

Kuvat: 
4 vastausta

Hei. Hyvin vahva veikkaus, että esine on ortodoksinen suitsutusastia eli kadilo. Kadiloa käytetään ortodoksisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Ennen suitsutuksen aloittamista kadiloon laitetaan puuhiilen palanen tai puuhiilijauheesta ja erilaisista liima-aineista tehty hiilipuriste, joka sytyteään hehkumaan. Hiilen päälle laitetaan varsinainen suitsutusaine, suitsutuspihka, joka alkaa sulaa kuumuudessa ja savuta miellyttävän ja voimakkaan tuoksuisena. Kadilo on noin puolen metrin pituisten ketjujen varassa oleva metallinen kuppi, jota pappi tai diakoni heiluttaa ilmassa suitsutuksen aikana.

 

Kommentit (0)
10.08.201801:18
892
24

Paperissa oleva tiibetiläisellä kirjaimistolla kirjoitettu teksti on Amitābha-buddhan mantra ༀཨམིདྷེཝཧྲཱིཿ (oṃ amideva hrīḥ).

Kommentit (2)
Kiitos Ookami tiedosta, jonka ansiosta löysin mielenkiintoista lisätietoa tuosta buddhas... Kiitos Ookami tiedosta, jonka ansiosta löysin mielenkiintoista lisätietoa tuosta buddhasta ja mantrasta. Mylly tulee nyt saamaan uuden käsiosan jotta pääsee taas pyörähtelemään.
10.8.2018 17:09 Anne Pykäläinen 15
Hieno päätös tälle tiedonetsinnälle! Näin tämä kysy.fi parhaimmillaan toimii.
10.8.2018 20:18 Eetu Etukeno 4138
09.08.201817:00
15
14

Ei ole ortodoksien suitsutusastia, vaan juuri tuollainen rukousmylly. Varsiosa vaan puuttuu.

Nyt sitten jäi vaan askarruttamaan mitäköhän tuossa paperirullassa on rukoiltu.

Kiitos Eetu Etukeno linkistä!

Kommentit (0)
09.08.201813:37
4138
10

Voisiko se olla rukousmylly tai sen osa? Onko tuo kirjoitus kirkkoslaavia vai esim. vaikka tiibetin kieltä?

Kommentit (0)

Vastauksesi