Mikä tallennusmuoto iäkkäille isovanhemmille VHS:n tilalle?

Mikä tallennusmuoto iäkkäille isovanhemmille VHS:n tilalle?

Iäkkäiden isovanhempieni vhs-videot ovat viimein tulleet tiensä päähän ja olen miettinyt, mikä olisi järkevintä hankkia tilalle? He haluavat tallentaa tv-sarjoja, mutta tallennussysteemin pitäisi olla mahdollisimman helppo. Heillä on ihan uusi tv, joten jokin siihen liitettävä olisi varmaan hyvä. Mutta mikä olisi vanhuksille helpoin vaihtoehto? Onko olemassa mitään tietokoneen muistitikkua/kovalevyä muistuttavaa tallennuslaitetta, jota voisi käyttää?

3 vastausta

Järkevin vaihtiehto olisi mielestäni tv, jossa on pääsy Yle Areenaan. Kaikissa uusimmissa tv:ssä se on olemassa. Jos ei ole, saa satasella ostettua BD-soittimen, jossa Areena on. Lisäksi tarvitaan tietysti nettiyhteys, jonka saa halvimmillaan 20 e/kk. Tosin tv:n kautta katsottavassa Areenassa ei välttämättä ole kaikkia tv:ssä pyörineitä tv-sarjoja.

Kommentit (0)
18.12.201412:38
84609
90

Kannattaa tarkistaa, jos siinä "ihan uudessa" TV:ssä on USB-liitäntä ja mahdollisuus tallentaa USB-kovalevylle. Aika monessa uudessa TV:ssä on.  Tällöin selviää pelkän USB-kovalevyn (alta satasen) ostolla ja sen yhdistämisellä TV:hen. Ei ylimääräisiä kaukosäätimiä opeteltavaksi, ei kk-maksuja, nauhoittaa muutkin kuin Areenasta löytyvät ohjelmat. Nauhoitus tapahtuu samalla lailla kuin Hessu ylempänä kuvasi.

Kommentit (0)
18.12.201411:09
8802
51

Käyttötavaltaan eniten vhs-nauhuria muistuttava vaihtoehto on tallentava digiboksi. Se liitetään televisioon ja antenniliitäntään samalla tavalla, kuin vhs-nauhurikin. Myös käyttö on melko samantapaista. Suurin ero käytössä on se, ettei kasetteja tarvitse vaihdella, koska kaikki ohjelmat tallentuvat laitteen sisäiselle kiintolevylle. Sikäli digiboksia on jopa helpompi käyttää, kuin vhs-nauhuria, että ohjelmat tallennetaan tv-ruudulla näkyvästä ohjelmaoppaasta valitsemalla ja myös katsottava ohjelma valitaan tv-ruudulla näkyvästä listauksesta. Tallentavan digiboksin käytöstä ei tule mitään kuukausimaksuja. Laitetta valitessa pitää varmistaa, että se toimii antenni/kaapeliverkossa sen mukaan, mikä käyttöpaikalla on.

Toinen vaihtoehto ovat teleoperaattoreiden viihdepalvelut. Nekin sisältävät televisioon liitettävän "boksin", mutta ohjelmia ei tallenneta boksiin, vaan operaattorin palvelimelle, mistä niitä katsotaan nettiyhteyden välityksellä. Viihdepalvelut vaativat siis kohtuullisen nopean nettiyhteyden boksiin. Muuten käyttö on hyvin samantapaista, kuin tallentavalla digiboksilla.  Viihdepalvelut maksavat nelisenkymppiä kuukaudessa, jolloin hintaan sisältyy palvelun käyttöön tarvittava nettiyhteys.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi