Mikä on tai on ollut maailman suurin petoeläin ja kuinka painava se...

Mikä on tai on ollut maailman suurin petoeläin ja kuinka painava se...

Mikä on tai on ollut maailman suurin petoeläin ja kuinka painava se suurinpiirtein on ollut,jos ei oteta huomioon hetulavalaita?

Vastaus

Käsitettä ’petoeläin’ voidaan käyttää kahdessa merkityksessä. Toisaalta petoeläin viittaa tieteellisen luokittelun mukaiseen nisäkäslahkoon Carnivora, jolloin valaat, krokotiilit, hait ynnä muut jäisivät tämän käsitteen ulkopuolelle. Tällöin suurin petoeläin olisi jääkarhu, jonka pituus voi vaihdella 2 metristä 3,5 metriin ja suurimmat yksilöt voivat painaa jopa yli 800 kg.

Toisaalta taas petoeläimellä voidaan tarkoittaa mitä tahansa sellaista eläintä, joka hankkii ravintonsa saalistamalla ja toisia eläimiä tappamalla. Näin ollen krillejä syövä sinivalas olisi suurin petoeläin, mutta jos hetulavalaita ei laskettu, niin siinä tapauksessa suurin olisi varmaankin hammasvalaisiin kuuluva kalmareilla herkutteleva kaskelotti. Maalla elävistä pedoista suistokrokotiili olisi tällöin jääkarhun ohella suurimpia. Suistokrokotiiliuros voi saavuttaa jopa 6-7 metrin pituuden ja 770 kg painon.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Petoel%C3%A4imet
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suistokrokotiili
http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Valaat
http://fi.wikipedia.org/wiki/Sinivalas
http://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4karhu

Kommentit (0)

Vastauksesi