Mikä on suurin korkoprosentti jota perimällä ei voi syyttää...

Mikä on suurin korkoprosentti jota perimällä ei voi syyttää...

Vastaus

Luotto- eli koronkiskonnasta säädetään rikoslain 36 luvun 6 § 2 momentissa.
"Kiskonnasta tuomitaan myös se, joka luotonannossa ottaa tai edustaa itselleen tai toiselle korkoa tai muuta taloudellista etua, joka huomattavasti ylittää julkisen valvonnan alaisten rahalaitosten vastaavassa luotonannossa ottaman tavanomaisen koron."
Rikoslaki
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

Helsingin kaupunginkirjaston asiakastyöasemilla käytössä olevassa WSOY:pro.fi -palvelussa todetaan muun muassa, että koron kohtuuttomuusarviointi on tehtävä tapauskohtaisesti. Huomioon on otettava luotonantajan riski, jolla voidaan perustella tavanomaisen pankkikoron ylittämistä etenkin silloin, kun luotolla ei ole vakuuksia tai luotonsaajalla on luottorekisterimerkintöjä. Myös lainan suuruus ja maksuaika vaikuttavat kohtuuttomuusarvostelussa. Lähde: WSOY:pro.fi > Juridiikkaonline > Rikosoikeus > III rikoslaki > 23. RL 36: Petos ja muu epärehellisyys > Kiskontarikokset > Kiskonta (RL 36:6) > Koronkiskonta

Helsingin Sanomat kirjoittaa 24.1.2008, että rikospoliisi aloittaa pikavippiyritysten toiminnan selvittämisen. Valtakunnansyyttäjänvirasto ja YLEn A-studio ovat tehneet pikalainojen koroista tutkintapyynnön, Yleisradio kertoi keskiviikkona kotisivuillaan. Molemmat ovat pyytäneet selvittämään, onko pikavippiyrityksiä syytä epäillä koronkiskonnasta. Tutkintapyynnöt saapuivat keskiviikkona keskusrikospoliisiin, jossa Ylen mukaan esitutkinnan aloittamista pidetään hyvinkin mahdollisena. Esitutkinta aloitetaan, jos poliisilla on syytä epäillä rikosta kuten koronkiskontaa. Pikavippiyritysten perimät korot voivat nousta jopa yli tuhanteen prosenttiin. Yritykset kiistävät syyllistyvänsä koronkiskontaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi