Mikä on Suomessa oleva 'Y-säätiö' ? Tiedän että se littyy asuntoihin.

Mikä on Suomessa oleva 'Y-säätiö' ? Tiedän että se littyy asuntoihin.

Hei! Mikä on Suomessa oleva 'Y-säätiö' ? Tiedän että se littyy asuntoihin. Onko tietoa ketkä ovat osallisia Y-säätiön toimintaan / hallintaan?

-kiitos ja hyvää loppusyksyä & alkavaa talvea teille kaikille.

Vastaus

Y- Säätiön sivuilta löytyy jonkin verran tietoa heidän toiminnastaan. Y- Säätiö ostaa yksittäisiä huoneistoja asunto-osakeyhtiöistä ja rakennuttaa vuokrataloja eri puolille Suomea. Tähän mennessä Y- Säätiö on hankkinut runsaat 5000 asuntoa yli 50 paikkakunnalta. Hankinnan painopistealueita ovat kasvukeskukset.

Y- Säätiön keskeistä toimintaa on yksittäisten asuinhuoneistojen jälleenvuokraus kuntien, seurakuntien tai muiden yhteisöjen käyttöön. Yhteistyökumppanit huolehtivat asuntojen vuokraustoiminnasta. Yksittäisiä suoravuokra-asuntoja säätiöllä on lähinnä pääkaupunkiseudulla, ja niiden vuokrauksesta vastaa säätiö itse. Asukasvalinta perustuu asunnonhakijan asunnontarpeeseen, ja hakijat tulevat pääasiassa yhteistyökumppaneiden kautta. Koy Y– Asunnot puolestaan on säätiön tytäryhtiö, jolla on vuokra-asuntoja aravakriteerein. Kohteet sijaitsevat Helsingissä ja Vantaalla, ja asuntojen vuokrausta hoitaa SKV.

Vuokratalojen rakentamisessa Y-säätiö toimii myös yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Viime vuosina säätiö on toteuttanut useita mielenterveyskuntoutujien tuetun asumisen kohteita, joihin itsenäisten asuntojen lisäksi on suunniteltu tilat asumisen tukipalveluita varten. Tukitalojen toiminnasta vastaavat yhteistyöjärjestöt ja kunnat joko suoraan tai kilpailuttamiensa yritysten ja järjestöjen kautta.

Y-säätiön perustajina toimivat Kirkkohallitus, Rakennusteollisuuden keskusliitto, Rakennusliitto, Suomen mielenterveysseura, Suomen Punainen Risti, Alko, Kuntaliitto, sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen ja Turun kaupungit. Säätiö itse toimii esimerkiksi Kriminaalihuollon tukisäätiön ja Niemikotisäätiön taustalla. Y-Säätiön toimitusjohtaja on Hannu Puttonen.

Rahoituksesta vastaa ainakin RAY, joka tukee säätiötä tänä vuonna 8,3 miljoonalla eurolla. Lisäksi Y-säätiö saa Valtion asuntorahastolta investointiavustusta. Säätiö rahoittaa toimintaansa myös lainarahalla, kuten esimerkiksi Helsingin kaupungin asuntolautakunnan myöntämällä pitkäaikaisella korkotukilainalla.

Tämän tarkempia tietoja en säätiön rahoituksesta tai taustasta valitettavasti löytänyt. Tietojen pitäisi käydä ilmi vuosikertomuksesta, mutta ainakaan internetissä säätiö ei sellaista ole julkaissut. On mahdollista, että tiedot löytyvät haravoimalla läpi erilaisia Y-säätiöön liittyviä sopimuksia. Jos asia vielä vaivaa, vuosikertomusta ja julkisia tietoja kannattaa tiedustella suoraan säätiöltä itseltään.

Y-Säätiön yhteystiedot:

Postiosoite: PL 322, 00531 Helsinki
Käyntiosoite: Pitkänsillanranta 3 (9. krs.)
Puhelinvaihde: 09 7742 550 (arkisin klo 8-16)

Rahoituspuolen tietoja voi kysellä esimerkiksi taloussihteeri Helena Paavolaiselta:

puh. 09 7742 5522
helena.paavolainen@ysaatio.fi

Käytetyt lähteet:

http://www.krits.fi/S/saatio_2taustaj.shtml
http://www.krits.fi/DOKUMENTS/Vuosikatsaus2009kokonainen_s.pdf
http://www.mtkl.fi/@Bin/11220/Y-saatio_Hannu_Puttonen.ppt
http://www.virpapuisto.net/index.php?6&cmsshow=69;puheita
http://www.ray.fi/raytukee/
http://www.hel.fi/static/public/hela/Asuntolautakunta/Suomi/Esitys/2009/...
http://www.ysaatio.fi/index.php/esittely/

Kommentit (0)

Vastauksesi