Mikä on Suomen harvinaisin naisen ja miehen etunimi? ja Monentena listassa on...

Mikä on Suomen harvinaisin naisen ja miehen etunimi? ja Monentena listassa on...

Vastaus
02.06.201016:48
28484
41

Suomen harvinaisimmat nimet ovat sellaisia, että nimi on tai on ollut vain yhdellä henkilöllä. Tällaisia nimiä on luultavasti paljon, eikä niistä taida olla olemassa kattavaa listaa. Internetistä löytyy kuitenkin joitakin mainintoja tällaisista nimistä. Tässä jonkinlaista pientä listaa, jonka tiedot on kerätty pääasiassa keskustelufoorumilta osoitteesta ja kantajien lukumäärä tarkistettu Väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta osoitteesta http://verkkopalvelut.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=1:

Miesten etunimiä: Ahi, Aragorn, Bide, Homo, Just, Jörö, Kaski, Lanka, Murto, Musta, Neliö, Neptunus, Nessu, Pasi-Anssi, Peni, Posse, Saturnus, Sekki, Tappi, Tavi, Tikru, Ujo, Ystävä, Zorro.

Naisten etunimiä: Angmar, Annahelmi, Apri, Coca, Dorka, Ganja, Humala, Humla, Kaveri, Lento, Luthien, Meleena, Molo, Muumi, Peura, Pieni, Pili, Reisi, Rellu, Serla, Solu, Suudelma, Tirkku, Vauli, Veri.

Noihin listoihin on poimittu edellä mainitusta osoitteesta vain kolmella ensimmäisellä sivulla annettuja ehdotuksia. Nimiä on seuraavilla sivuilla listattu lisää, ja luonnollisesti siinäkään eivät ole vielä kaikki nimet, joita kantavia suomalaisia on tai on ollut vain yksi.

Kautta aikojen annetuista nimistä ei löytynyt kattavaa suosituimmuuslistaa, ainoastaan yksittäisten vuosien suosituimpien nimien listoja. Osoitteesta http://almanakka.helsinki.fi/nimipaivat/ löytyvät Yliopiston nimipäiväalmanakat, joihin on kerätty sata suosituinta tyttöjen ja poikien etunimeä kultakin vuodelta. Nimipalvelu puolestaan kertoo, että Sanna-nimisiä suomalaisia on ollut 25 355, mukaan lukien kaksi Sanna-nimistä miestä. On vaikea kuitenkaan arvioida, kuinka monenneksi kaikkien etunimien joukossa Sanna sijoittuisi noilla lukemilla. Periaatteessa nimipalvelusta voisi selata nimiä läpi, ottaa ylös niiden kantajien lukumäärät ja katsoa sitten, monenneksiko Sanna sijoittuisi.

Kommentit (0)

Vastauksesi