Mikä suomalainen TV-elokuva?

Mikä suomalainen TV-elokuva?

Elokuva sijoittuu ainakin etupäässä talviselle maaseudulle ja kertoo perheestä, jossa isä, äiti ja kaksi aikuista poikaa. Isä on väkivaltainen ja pojat usein joutuvat taltuttamaa hänet. Kerran isä saa raivokohtauksen, minkä jälkeen pojat sitovat isän käsistä ja jaloista ja jättävät lattialle makaamaan. Äiti yrittää syöttää isälle ruokaa, mutta isä kääntää päänsä pois. Elokuva päättyy kohtaukseen, jossa isä menee poikien kanssa rantasaunaan tai johonkin vastaavaan rakennukseen. "Mistä sinä olet saanut minun hirvikiväärini?", isä kysyy toiselta pojalta. Tämän jälkeen kuuluu laukaus. Viimeisessä kuvassa pojat käyvät tiputtamassa kuolleen isän avantoon. Kyseessä on nimenomaan kotimainen tv-elokuva, ei elokuvateatterielokuva. Esitetty 80-luvulla, joskus vuosikymmenen puolivälin paikkeilla. Isää näytteli muistaakseni martti tschokkinen tai Matti Tuominen tai joku heidän tyyppisensä näyttelijä.

2 vastausta

Aika hyvin pystyt antamaan johtolankoja. Ikävä kyllä, emme niiden perusteella tunnistaneet elokuvaa. Televisioelokuvat ovat yleensä vielä hiukan hankalampia jäljitettäviä kuin teatterilevitykseen tehdyt. Toivottavasti kysy.fi-palvelun seuraajilla olisi muistikuvia ja ehdotuksia elokuvan nimeksi.

Voit kuitenkin tutkia vielä Elonetin haulla Martti Tschokkisen ja Matti Tuomisen osalta elokuvat joissa henkilö on ollut näyttelijänä. Joidenkin elokuvien tiedoissa on lyhyt tiivistelmä sisällöstä. Luettelo muista näyttelijöistä voi myös olla avuksi.

Kommentit (0)
09.07.201910:49
73
14

Kyseessä on mitä todennäköisemmin Jukka Sipilän vuonna 1989 ohjaama Mahtava mies, joka perustuu Eino Säisän vuonna 1977 kirjoittamaan kuunnelmaan Rantamäen Joonas. Elokuvassa isää näyttelee Harri Tirkkonen, poikia Pekka Valkeejärvi ja Santeri Kinnunen, äitiä Liisamaija Laaksonen. 

https://www.elonet.fi/fi/elokuva/1431378

Kommentit (0)

Vastauksesi