Mikä standardi määrittelee sen, että kaikkien toimistotilojen katot koostuvat...

Mikä standardi määrittelee sen, että kaikkien toimistotilojen katot koostuvat...

Mikä standardi määrittelee sen, että kaikkien toimistotilojen katot koostuvat 60 cm x 60 cm suuruisista samankokoisista moduuleista?

2 vastausta

Onko asia todella näin niin siihen voi etsiä vastausta esim. Rakennustieto-tietokannasta. Tietokanta on käytettävissä mm. Aaltoyliopiston kirjastossa, Otaniemessä. Tietokanta löytyy kyseisen kirjaston elektronisten aineistojen Nelli-tietokannasta.

http://otalib.aalto.fi/fi/

Kommentit (0)
18.03.201712:50
378
84

Ei siihen mitään virallista standardia ole ja on niissä toisenlaisiakin sisäkattoja, joskin harvemmassa. Kyseisistä moduuleista (jotka voivat olla muunkin kokoisia, esim. 60x120 cm) on rakennettu teräslistojen varaan ripustettu alakatto (alas laskettu katto). Alakatto peittää sen ja varsinaisen katon väliin jäävän, tyypillisesti 30-100 cm korkuisen asennustilan, johon on kätketty LVIS-asennukset.            Joissakin tiloissa moduuliruudutus voi koostua varsinaiseen sisäkattoon liimatuista tai ruuvatuista akustiikkalevyistä, jos ei ole alakaton tarvetta. Alakattolevyt ovat akustiikka- (kaiun vaimennus)syistä suurelta osalta joko pinnoitettua mineraalivillaa* tai rei´itettyä levyä.  Myös huokopintaista sementillä tms. sidottua lastulevyä käytetään ko. tarkoitukseen. *Villalevyjä on viime aikoina ruvettu varsinkin sisäilma-asiantuntijoiden toimesta katsomaan karsaasti siinä pelossa, että niistä irtoaa kuituja hengitysilmaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi