Mikä on sopiva kirjoituspalkkio noin 5 000 merkin lehtijutusta (julkaisijana...

Mikä on sopiva kirjoituspalkkio noin 5 000 merkin lehtijutusta (julkaisijana...

Mikä on sopiva kirjoituspalkkio noin 5 000 merkin lehtijutusta (julkaisijana 8-10 krt/v ilmestyvä ammattilehti / asiakaslehti)? Etten polkisi hintoja tai hinnoittelisi itseäni ulos markkinoilta...

Vastaus

Käytännössä tähän kysymykseen on yhtä monta vastausta kuin on jutun myyjiä ja ostavia toimituksia. Usein lehdellä kyllä on tietty palkkiotaso, jota noudatetaan. Samantyyppisistä lehdistä jotkut maksavat hyvin, jotkut taas kurjasti. Toisaalta ajankohtainen, lehteen istuva, toimittamatta valmis ja kaikin puolin kunnollinen juttu menee kaupaksi hyvään hintaan. Vähemmän hohdokkaan kohdalla ostaja tinkii. Merkkimäärän ohella suosittu hinnoitteluperuste on jutun tekemiseen kulunut aika. Moni toimitus puolestaan näkee jutut aukeaman, sivun tai nurkan täyttävinä.

Palkkioista löytyy tietoa Suomen freelance-journalistit ry:n verkkosivuilta:
Palkkiot ja sopimukset: http://www.freet.fi/sopimukset/. Huomaa linkit, esimerkiksi Kuinka lehdistön freelancer hinnoittelee työnsä 2007 ja Laskumalli. Yltääkseen työsuhteessa olevan toimittajan keskiansioihin freelancerin pitäisi laskuttaa 49 euroa tunnilta.
Palkkiokysely 2006: http://www.freet.fi/hyvatietaa/palkkiot06/. Myös taulukoita maksetuista summista ja valaisevia kommentteja.
Uutta tietoa asiakaslehtien maksamista palkkioista on kerätty, mutta se on valitettavasti salasanan takana: http://www.freet.fi/hyvatietaa/aspal/.

Kommentit (0)

Vastauksesi