Mikä rasva-aine on shea?

Mikä rasva-aine on shea?

Vastaus

Sheavoi eli karitevoi on voipuun (Vitellaria paradoxa) pähkinästä saatava kasvirasva. Voipuu eli karite kasvaa Länsi- ja Keski-Afrikassa. Voipuun siemeniä kutsutaan karitepähkinöiksi. Siemenistä valmistettua karitevoita käytetään kosmetiikassa ja elintarvikkeena.

Wikipedian sivustolla kuvataan menetelmä, jolla rasva erotetaan karitepähkinöistä. Sivustolta löytyy myös karitevoin rasvahappokoostumus.

Kommentit (0)

Vastauksesi