Mikä on tämä työkalu/Instrumentti?

Mikä on tämä työkalu/Instrumentti?

Hei, Tämmöinen kirpparilöytö tuli tehtyä, mutta mikä mahtaapi olla? Löytyy merkinnät "Instrumentarium" ja "1 5 G"

Kuvat: 
Vastaus
17.03.201713:03
77761
119

Levitin. Se, että minkä levitin, on sitten hankalampi sanoa. Yleisin levitin on haavanlevitin, mutta varmaan levittimille on käyttöä muuallakin, esim jousien puristamisessa.

Jokatapauksessa pihtien kärjet laitetaan johonkin rakoon ja kahvoja puristamalla rako aukea ja kahvojen välissä oleva lukko jättää pihdit auki-asentoon, kunnes lukko vapautetaan. Siinä välissä voi sitten tehdä vaikka kirurgisia operaatioita haavassa. Lukko viittaa juuri siihen, että on tarkoitus touhuta jotain levitetyssä kohteessa. Jos olisi vain tarkoitus levittää joku hetkeksi, esim osan poiston ajaksi, lukkoa ei tarvitsisi, kuten esim. lukkorenkaiden poistopihdissä.

Hämärästi muistelen, että Instrumentarium olisi aikoinaan myynyt sairaalainstrumentteja, leikkaussalivälineistöä?

Kommentit (1)
Instrumentariumilta vastattiin näin: Valitettavasti emme voi asiassa auttaa. Emme tunni... Instrumentariumilta vastattiin näin: Valitettavasti emme voi asiassa auttaa. Emme tunnista työkalua. Instrumentariumilla oli noin 20 vuotta sitten erillinen sairaalavälineosasto. Kääntyisin jonkin sairaalatarvikkeita valmistavan / myyvän yrityksen puoleen ja tiedustelisin heiltä osaisivatko he auttaa.
18.3.2017 10:11 Leo Salminen 4237

Vastauksesi