Mikä on Suomen vanhin suklaapatukka?

Mikä on Suomen vanhin suklaapatukka?

Mikä mahtaa olla Suomen vanhin yhä tuotannossa oleva omaa tuotenimeä kantava suklaapatukka? Entä Suomen vanhin yhä tuotannossa oleva suklaamakeinen? Tai jokin muu makeinen? Entä Suomen vanhimmat suklaa- ja muut makeiset, jos otetaan lukuun myös ne, jotka eivät enää ole tuotannossa? Fazerin tietojen mukaan Da Capo on vuodelta 1916 ja patukkamuodossa vuodelta 1949, mutta muiden tuotteiden tietoja en löytänyt yhtä helposti, varsinkaan tuotannosta poistuneiden. Olisin myös kiinnostunut tietämään, onko tuotannossa olevien vanhojen makeisten resepti käytännössä lainkaan sama kuin alussa.

Vastaus

Suomen vanhimmat karamellit ovat 1800-luvun lopun Monpensier hedelmäkaramellit. Vanhin edelleen myynnissä oleva makeinen on marmeladimakeinen Pihlaja, aikoinaan Pihlajamarja. Vanhin suklaamakeinen on Mignon-muna, jota alettiin valmistaa jo vuonna 1896 Fazerilla. Vanhoja makeisia ovat myös Kiss-Kiss ja Alku-karamellit. Vuonna 1916 Fazer toi markkinoille Da-Capon, joka oli Fazerin ensimmäinen suklaapatukka.

Tiedot ovat Antti Kuusiston kirjasta Makein kirja ( Apali 2013)

Asiaa voisi vielä kysellä Fazer Oy:ltä

 

Kommentit (0)

Vastauksesi