Mikä on paul mc cartneyn arvonimi

Mikä on paul mc cartneyn arvonimi

Vastaus

Sir Paul McCartneyn arvonimiä ovat sekä MBE eli Member of the (Most Excellent) Order of the British Empire sekä ritarin arvo. MBE myönnettiin kaikille The Beatles-yhtyeen jäsenille vuonna 1965. John Lennon palautti oman arvonimensä 1.9.1969 protestina mm. Britannian politiikalle (Lennonin kirje kuningattarelle:"Your Majesty, I am returning this in protest against Britain's involvement in the Nigeria-Biafra thing, against our support of America in Vietnam and against Cold Turkey slipping down the charts. With Love, John Lennon of Bag.") Paul McCartney sen sijaan - ainoana Beatlesin jäsenenä - lyötiin ritariksi (Knight Bachelor) 11.3.1997, joten hänellä on oikeus käyttää nimessään etuliitettä Sir. Ritarin arvon McCartneyn sai ansioistaan musiikin alalla. Huomaa vielä, että Sir-etuliitteellä on tietyt 'käyttösäännöt': voidaan sanoa Sir James Paul McCartney, Sir Paul McCartney tai Sir Paul, mutta EI Sir McCartney.

MBE on Iso-Britannian hallitsijan myöntämä arvonimi, jonka perusti kuningas Yrjö V vuonna 1917 ja se on uusin ja yleisin arvonimien joukossa. MBE voidaan myöntää Britannian kansalaiselle tai henkilölle, joka on tehnyt jonkun merkittävän teon Yhdistyneelle Kuningaskunnalle.

Vastaava nimitys kuin Sir on naiselle Dame. Ritarin (Sir) vaimo puolestaan on Lady. Sir-liitettä voi käyttää vain britti tai joihinkin kansainyhteisön maihin kuuluva henkilö.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi