Mikä on oikea tes?

Mikä on oikea tes?

Olen PAM:n jäsen ja aloitan työt yksityisellä lääkäriasemalla toimisto- ja asiakaspalvelutehtävissä. Voinko edelleen olla PAM:n jäsenenä? Onko työsuhteessa pakko noudattaa yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusta? Mikä muu työehtosopimus tulisi kysymykseen.

Vastaus

Yksityisten lääkäriasemien toimistotyöntekijät noudattavat yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusta. Alan tes neuvotellaan Erityisalojen Toimihenkilöliiton ERTOn ja  työnantajaliiton kesken. Se on laillinen ja työnantajalla on oikeus sitä noudattaa. Se määrittää alan vähimmäistyöehdot. Työehtosopimusta paremmista ehdoista voi yrittää sopia paikallisesti työpaikalla.

PAM on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. Mikään ei kai estä sinua edelleen kuulumasta PAMiin, mutta joudut noudattamaan työtehtävässäsi yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimusta. ERTO olisi tapauksessasi vaihtoehtoinen liitto ja tulevaa tehtävääsi lähempänä. Molemmista liitoista voi kysellä suoraan lisätietoja.

Työehtosopimusten vaihtaminen tai muuttaminen tulee yleensä työnantajan taholta. Silloin tavoitteena voi olla palkkakustannusten alentaminen halvemmalla työehtosopimuksella.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi