Mikä on kummitus ja mitä se voi tehdä ihmiselle?

Mikä on kummitus ja mitä se voi tehdä ihmiselle?

3 vastausta

Kummitus, aave tai haamu on uskomuksissa kuolleen ihmisen tai eläimen sielu, joka kulkee elävien maailmassa, usein samoilla paikoilla kuin eläessään. Se ei voi tehdä ihmiselle mitään, ellei tämä itse rupea uskomaan siihen ja pelkäämään sitä.  

Kommentit (0)
06.02.201413:46
8456
11

Kummitus on eräänlainen mielikuvitusolento ja siksi kysymys ja vastaus voidaan laajentaa koskemaan kaikkia erilaisia mielikuvitusolentoja.

Mielikuvitusolennosta kertova tarina määrää mielikuvitusolennon kyvyt siinä tarinassa. Toisessa samannimisestä mielikuvitusolennosta kertovassa tarinassa sen kyvyt voivat olla toisenlaiset ja ristiriidassa ensimmäisen tarinan kanssa. Esimerkiksi jättiläisistä on iät-ajat kerrottu tarinoita ympäri maailmaa. Tarinoissa jättiläisten koko vaihtelee suunnilleen 2,5 metristä kymmeniin metreihin. Siksi mistään mielikuvitusolennosta ei voida yleispätevästi sanoa, mitä se voi tehdä, vaan ainoastaan, mitä se voi tehdä tietyssä tarinassa.

 

 

Kommentit (0)
06.02.201410:08
81046
8

Kummitus on mielikuvitusolento kuten Joulupukki. Samalla lailla kuin jotkut (nuoret) ihmiset uskovat, että Joulupukki on olemassa ja tuo lahjoja, jotkut ihmiset uskovat että on olemassa kummituksia, jotka pelottelevat ihmisiä. Todellisuudessa kummitukset eivät tee ihmisille mitään, koska heitä ei ole olemassa sen enempää kuin Joulupukkiakaan. Yhtään ainutta todistettavaa/toistettavaa kummitushavaintoa ei ole havaittu. Eikä joulupukkihavaintojakaan, paitsi näitä kaupallisia valepukkeja.

Kommentit (1)
kysymyksen osaan "mitä se voi tehdä ihmiselle?" voisi lisätä, että, kuten pukkikin, s... kysymyksen osaan "mitä se voi tehdä ihmiselle?" voisi lisätä, että, kuten pukkikin, se voi silti todellisuudessa pelottaa ihmistä, joka siihen uskoo. valepukki taas voi pelottaa ketä vaan, ehkä uskottava valekummituskin ; )
6.2.2014 11:06 Mika Suominen 21728

Vastauksesi