Mikä on kaikkein yleisin musiikkikappaleen nimi?

Mikä on kaikkein yleisin musiikkikappaleen nimi?

Etsiskelen usein Ylen äänilevystöstä kappaleitten tekijöitä sekä esittäjiä. Tässä tapauksessa lienee kyseeessä kahdeksan eri kappaletta, joitten kaikkien nimi on "Soittaja". Ensimmäinen on kaikkein tutuin: "Mua muukalaista kuunnelkaa, laulusta lantti antakaa, aamulla tie jo tomuaa..." Sen näkyy levyttäneen viisi eri esittäjää. Mieleen tuli kuunnella nuo muutkin, että millaisia ne oikein ovat. Pitänee mennä kirjaston sivuille ja etsiä käsiinsä levyt, tai sitten YouTubeen, jos vaikka sieltä löytyisi.

Kysymys:
Mikä on kaikkein yleisin musiikkikappaleen nimi?
Tosin sitäkin voi olla kymmeniä erilaisia....
http://www.aanitearkisto.fi/firs2/fi/kappale.php?Id=Soittaja

2 vastausta

Emme valitettavasti löytäneet lähdettä, jossa kerrottaisiin Suomen tilanteesta eli yleisimmästä suomalaisesta musiikkikappaleen nimestä. Tämä olisi kiinnostava asia selvittää. Apuna voisi käyttää nimenomaan linkkaamaasi Ylen äänilevystön tietokantaa.

 Englanninkielisen populaarimusiikin puolelta dataa on kerätty ja analysoitu jonkin verran. Billboard-lehdessä on julkaistu lista yleisimmistä Yhdysvaltain single-listoille nousseista kappaleiden nimistä. Yleisimmäksi osoittautui "Hold On". Sen nimisiä hittejä on peräti 16 kappaletta. Yleisiä nimiä olivat myös "Runaway", "Happy" ja "You", joita löytyi listoilta 14 kappaletta.

Hittilistojen ulkopuolellakin on paljon musiikkia. Yleisin poplaulun nimi taitaa selvitysten mukaan olevan "Let It Go". Sitä on käytetty nimenä vähintään 42 kertaa.

Lähteet:
http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/1549901/whats-the-most-common-billboard-hot-100-song-title
https://www.quora.com/What-are-the-most-common-song-titles-of-all-time

Kommentit (0)
10.05.201716:19
17032
61

Tuli mieleen, että esim. Del Shannonin Runaway-kappaleesta on eri esittäjät voineet tehdä omia versioitaan, tai sitten kokonaan erilaisia kappaleita, joitten nimi on "Runaway".

Olen kuullut, että "Amazing Grace" olisi levytetty peräti 500 erilaisena versiona! Tähän laskettaneen mukaan myös eri kieliset versiot. Suomeksi sen on Esa Saario levyttänyt nimellä "Laupeuden ääni" ja Katri Helena nimellä "Joki virtaa kotiinpäin".

Kommentit (0)

Vastauksesi