Mikä on jyrkin seinämä, mitä voi ihminen nousta ilman apuvälineitä?

Mikä on jyrkin seinämä, mitä voi ihminen nousta ilman apuvälineitä?

Jos on tasainen maanpinta 0 astetta ja pystysuora 90 astetta niin moneenko asteeseen asti onnistuu kävellä ennen kuin alkaa väkisin joko liukua taakse päin tai kaatua?
Ja oletetaan että kiivetään paljain jaloin, koska eri kengissä eri pito.

Vastaus
16.09.201821:17
45132
12

Ei tähän nyt ihan tarkkaa vastausta ole, kenkien/jalkojen lisäksi kulma riippuu tietysti alustan materiaalista/kitkasta ja kiipeilijästäkin. Mutta 45-50 astetta kuulostaa olevan maksimi.

Kommentit (1)
Alustan materiaalistahan tuo tosiaan ihan ratkaisevasti riippuu ja jos mietitään luonnon... Alustan materiaalistahan tuo tosiaan ihan ratkaisevasti riippuu ja jos mietitään luonnon alustaa, jossa pito riippuisi vain kitkasta eikä alustan upottavuudesta tai pienistä epätasaisuuksista, niin lähimmäs sellaista tilannetta päästäneen jonkinlaisella silokalliolla. Koetta varten tuon kallion pinta pitäisi ehkä vielä puhdistaa kaikenlaisista sammalen hitusista ynnä muista kitkaa heikentävistä aineista. Mikään kovin luonnollinen tilannehan se ei enää silloin olisi, mutta eipä kysyjä sellaista edellyttänytkään. Kiipeilykengillä 45-50 astetta epäilemättä onnistuu, mutta paljain jaloin se on aika kova suoritus.
22.9.2018 09:23 Leo Salminen 2305

Vastauksesi