Mikä on hyväntekeväisyyskonsertin määritelmä?

Mikä on hyväntekeväisyyskonsertin määritelmä?

Eli voiko konserttia silloinkin mainostaa hyväntekeväisyyskonserttina, jos artisti pitää itsellään esim. 75 % konsertin ohjelma/lipputuloista ja varsinaiseen hyväntekeväisyyteen menee vain 25 %; ja tätä jakoa ei kerrota missään?

2 vastausta

Pahoittelen vastauksen viipymistä, mutta en löytynyt määritelmää, jossa mainittaisiin kuinka paljon tuotosta pitää mennä kohteeseen. Usein konsertti-ilmoituksissa mainitaan, että lipputulot menevät lyhentämättöminä kohteeseen; esimerkiksi Nenäpäivän konsertti.

Kielitoimiston sanakirjan antama määritelmä "konsertti jonka tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen".

Kommentit (1)
On hyvä huomata, että konsertin järjestämiskulut voivat viedä 75% lipputuloista, vaik... On hyvä huomata, että konsertin järjestämiskulut voivat viedä 75% lipputuloista, vaikka esiintyjät eivät ottaisi työstään ollenkaan palkkaa. Kuitenkin se 25% voi olla moninkertaisesti enemmän, kuin muilla tavoilla saataisiin kerätyksi. Myös muissa rahankeräystavoissa keräyskustannukset voivat olla huomattavat. Jotkut huonosti organisoidut keräykset ovat jopa jääneet tappiollisiksi.
20.1.2015 10:00 Hessu Höpö 5164
20.01.201510:01
15142
11

Eipä tässäkään suoraan määritelmää löydy, mutta asiasta pääsee vähän jyvälle ainakin tekijänoikeuslain näkökulmasta. Asia on käsitelty ns. pitkän kaavan mukaan, KKO:2006:12.

Asia ei vastaa myöskään kysymyksen linjaa tulojen jaosta, koska siinä on kyse puhtaasti hyväntekeväisyyteen menevistä tuloista. Eri oikeusasteiden päätöksistä voi kuitenkin oivaltaa niiden ajatustapaa ja kyseisten seikkojen esiintymistä laissa.

Viitteenä  TekijänoikeusL 21 § 2 mom

 

Kommentit (0)

Vastauksesi