Mikä on Aku Ankan lakissa roikkuvan lärpäkkeen tarkoitus?

Mikä on Aku Ankan lakissa roikkuvan lärpäkkeen tarkoitus?

4 vastausta

Aku käyttää merimieslakkia. Niihin voi kuulua erilaisia nauhoja. Akun lakki on tietysti piirtäjän tyylittelemä.

Kommentit (0)
13.11.201310:40
12188
41

maalatessa, piirtäessä ja varsinkin sarjakuvia piirtäessä pitää tehdä valintoja, miten asiat esitetään. neljä sormea on helpompi piirtää kuin viisi ja niillä saa esitettyä samat eleet. lakin nauhan pään esikuva on ehkä ollut tuo ensimmäisessä vastauksessa annettu, tai sitten ameriikassa on juuri tuolloin ollut myynnissä lakki, jossa on tupsu tms. katsokaa esim. kuvahaulla "ankka lampinen" niin näette, että kun lärpäke tulee hatun päältä eikä sivusta, sen voi aina piirtää samalla tavalla. kukin ankkapiirtäjä tekee oman valintansa; nykyään se näyttää pukkaavan ulos suoraan lakin paksuimmasta kohdasta, hieman oudosti, jos asiaa pysähtyy ajattelemaan. sitä ei ole tarkoitus pysähtyä ajattelemaan.

Kommentit (1)
Ehkä vähän samantapainen juttu, kuin se, että Mikki Hiiren korvat ovat aina kääntyne... Ehkä vähän samantapainen juttu, kuin se, että Mikki Hiiren korvat ovat aina kääntyneenä katsojaan päin ja ne voidaan siis aina piirtää ympyrän muotoisiksi.
21.3.2014 10:18 Hessu Höpö 4722
13.11.201310:06
1092
17

Jospa kysyjäkin on nähnyt jossakin stripissä Akun suoraan takaa päin piirrettynä?  Meillä kotona löytyvät Akuankka-lehdet ovat sattuneesta syystä jo menneiltä vuosikymmeniltä, mutta heti ensimmäisestä käteen sattuneesta löytyi kolmekin
kuvaa, jossa se "lärpäke" on  takaapäin näkyvissä ihan erillisenä lakin yläosassa, ei lähellekään reunanauhaa.
Piirtäjän tyylittelemä siis.  Lehti on 10/1992.

 

 

Kommentit (0)
12.11.201310:21
4722
11

Se on koko lakkia kiertävän nauhan toinen pää, vaikka se joissakin akkarikuvissakin näyttää erilliseltä lärpäkkeeltä. Perinteisessä merimieslakissa on käytetty tunnistenauhaa, joka on voitu kätevästi vaihtaa sen mukaan, millä aluksella lakin omistaja kulloinkin on palvelllut.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi