Mikä omena maistuu päärynälle?

Mikä omena maistuu päärynälle?

S-marketeissa myydään toisinaan nimellä "ranskalainen Golden Delicious" omenia, jotka maistuvat erittäin vahvasti päärynöiltä. (En todellakaan tarkoita päärynäomenia tai omenapäärynöitä, jotka eivät näytä suosikkiomenaltani Golden Deliltä lain.) Mikähän lajike mahtaa olla oikeasti kysymyksessä?

Vastaus

Jotkut omenalajikkeet voivat tosiaan maistua hyvin paljon päärynältä. Olen itsekin joskus syönyt Golden Delicious (tyyppisiä kelta-vihreitä) omenoita, jotka ovat minusta maistuneet päärynältä. Nämä omenat ovat yleensä olleet melkeinpä ylikypsiä.

Löysin englantilaiselta sivustolta samanlaisen kysymyksen http://forums2.gardenweb.com/forums/load/fruit/msg101450514022.html

Tässä on kyseessä punaiset omenat ja vastaukseksi ehdotetaan Red barren -nimistä lajiketta. Myös kysyjä toteaa, etteivät omenat maistu päärynältä kun ne ovat vastapoimittuja ja tuoreita vaan vasta sitten, kun poimisesta on kulunut jonkin verran aikaa ja omenat ovat 'jatkokypsyneet'.  Päättelisin tästä, että on useampia omenalajikkeita, jotka poimimisen jälkeen kypsyttyään voivat muistuttaa maultaan päärynää.

Kommentit (0)

Vastauksesi