Mikä olisi turvallisin tapa kuljettaa lomareissulla henkilöautossa polttoaineen varakanisteria?

Mikä olisi turvallisin tapa kuljettaa lomareissulla henkilöautossa polttoaineen varakanisteria?

Pohjois-Norjassa tankkauspaikat ovat niin harvassa, ettei sinne oikein ilman varakanisteria uskalla lähteä.

2 vastausta

Bensiiniä, petrolia ja dieselpolttoaineita (dieselöljy tai kevyt polttoöljy) saa kuljettaa enintään 60 litraa henkilöautossa.

Kuljetukseen saa käyttää vain määräysten mukaisia tyyppihyväksyttyjä astioita.

Jos määrä on suurempi kuin 60 l, erityisvaatimuksena on erillinen kuljetussäiliö.

 

Kommentit (0)
06.08.201511:07
24484
22

Tunnen taas itseni nipottajaksi, mutta vaikka tuossa vastauksessa oli esitetty linkit turvallisuusvaatimuksiin polttoaineen määrän ja astian suhteen, mutta ei siinä ollut vastausta itse kysymykseen.

Asiantuntemattomana en itse pysty varsinaisesti auttamaan, mutta olen hoitanut vastaavat ongelmat lyhyemmillä matkoilla kotimaan puolella mm. pysäköimällä varjoon aina kun se on mahdollista, tukemalla ei-niin-tulenarkojen materiaalien avulla jerrykannuni pystysentoon takakonttiin, huolehtimalla sen puhtaudesta, varomalla sen ylitäyttöä ja valumajälkiä ulkopinnassa, tuulettamalla autoa sopivissa paikoissa takakonttia myöten, välttämällä avotulen käsittelyä ajoneuvon lähellä yms. Näin ainakin onnistuin välttämään vahingot - paitsi sen, että eräällä matkalla autoon tuli bensavuoto huollon tehneen yrityksen virheen vuoksi. Oletan, että itse pöntön paras sijoitus takakontissa on riippuvainen ajoneuvosta ja siten yksilöllisesti valittavissa lämpö- ja kuumennusefektejä välttäen. Olisi mukavaa tietää, jos jollakulla lukijoista on jotain tietoa/erityisiä vinkkejä asiaan nähden.

Kommentit (0)

Vastauksesi