Mikä olisi hyvä, halpa ja helppohoitoinen lemmikki aloittelijalle?

Mikä olisi hyvä, halpa ja helppohoitoinen lemmikki aloittelijalle?

Vastaus

Hyvä kysymys! Järkevä lähestymistapa ennakoi onnistunutta lemmikin ja omistajan yhteiseloa.

Vastauksen antaminen on hiukan hankalaa, koska paljon riippuu esimerkiksi siitä, millaiselle eläimelle kodissasi on tilaa ja millaista apua saat. Maalaistalon kiltti hevonen voi olla aloittelijalle helppohoitoisempi kuin suuri, vahvaluonteinen koira keskikaupungilla. Yleensä helppo lemmikki on kuitenkin pieni.

Yksi näkökohta on jatkuva painavien muona- ja kuivikepussien kantaminen - minkä verran jaksat raahaamista? Entä kuinka paljon kestät ällöttävän hajuisia ulosteita? Pienetkin eläimet tuottavat niitä yllättävän runsaasti.

Jos on onnea, joku voi antaa eläimensä hyvään kotiin vaikka ilmaiseksi, kun ei pysty itse pitämään sitä. Tai ehkä ystäväsi lemmikit tekevät poikasia enemmän kuin olisi väliksi. Niiden ottamisesta on myös se hyöty, että voit tarvittaessa pyytää ystävältäsi neuvoja. Paljon rahaa säästyy, kun jättää mainostajien houkutukset omaan arvoonsa ja hankkii vain sellaista, mikä on lemmikille todella tarpeen.

Hyvän lemmikin valinnassa kuunnellaan järjen lisäksi sydäntä. Millaisesta eläimestä pidät? Haluatko sellaisen, jota voi pitää sylissä ja helliä, vai tarkkailetko mieluummin terraariossa tai akvaariossa itsekseen touhuilevaa otusta?

Koeta päästä katsomaan niin monia lemmikkieläimiä kuin mahdollista. Katsele, kysele, auta hoitamisessa. Käy myös kirjastossa ja netissä hankkimassa tietoa. Sitten jonain päivänä valinta on selvä: "Tuo viihtyy meillä, minulla on varaa siihen ja jaksan hoitaa sitä - ja se on ihana!"

Muutama linkki, joiden avulla pääset alkuun:
"Mikä minulle lemmikiksi": http://www.sey.fi/elaintieto/mikalemmikiksi.html.
Artikkelin lopussa esitellään lyhyin tekstein suuri määrä pikkulemmikkejä.
Kanit ja jyrsijät: http://www.nicehouse.fi/lemmikit/jyrsijat/index.htm
Terraarioeläimiä: http://www.herpetomania.fi/marikan_herppisivut/index.html

Kommentit (0)

Vastauksesi