Mikä oli ensimmäinen Pikku Kakkosessa esitetty ohjelma?

Mikä oli ensimmäinen Pikku Kakkosessa esitetty ohjelma?

Pekka Salo juonsi, lauloi ja hullutteli studiossa, mutta lähetyksissä näytettiin myös "valmiita" lastenohjelmia. Mikä mahtoi olla ihan ensimmäinen? 6-vuotias tyttäreni haluaisi tietää.

Vastaus

Historian ensimmäinen Pikku kakkonen esitettiin 11. tammikuuta 1977. TV2-kanavalla lähetys alkoi klo 18.15 ja päättyi 18.55. Pekka Salon juontama ohjelma jakautui kolmeen osioon. Aluksi esitettiin "Mitä minussa tapahtuu" -sarjan ensimmäinen osa. Sarja kuvasi ihmisen elintoimintoja mm. animaatiofilmejä hyväksi käyttäen. Vuokko Niskasen käsikirjoittamat ja Olli Löytösen ohjaamat episodit perustuivat Niskasen ja Anna Taurialan kirjaan "Ihminen ja ihmisiä". Lähinnä 6-7 -vuotiaille tarkoitetun sarjan juonsi Vuokko Niskanen itse ja mukana oli Taurialan 11-vuotias Matleena-tytär. Tässä ensimmäisessä jaksossa kerrottiin mistä ihminen rakentuu ja puhuttiin pienimmistä osistamme soluista.

Seuraavaksi nähtiin tsekkoslovakialainen piirroselokuva "Metsänkeiju Amelia". Lopuksi nukkumatti johdatti katsomaan Lasse Pöystin kertomaa Simo Ojasen satua "Hermannin vapaapäivä". 

Kommentit (0)

Vastauksesi