Mikä on oikea musta raamattu?

Mikä on oikea musta raamattu?

Mikä on oikea musta raamattu? Tiedän että maagikko Anton LaVayn kirjoittamaa kirjaa pidetään nyky musta raamattuna mutta olen nähnyt myös vanhemman mustan raamatun joka oli Mooseksen Kuudes kirja, Mikä tämä kirja on ja onko se oikeasti poistettu alku raamatusta ja miksi? Onko olemassa vielä joku muu musta raamattu?

Vastaus

Tätä on kyselty iGS:ltä aiemminkin. Suomenkielinen nimi kuuluu kokonaisuudessaan "Musta Raamattu - kuudes ja seitsemäs Mooseksen kirja eli Mooseksen taika- ja henkioppi ja selityksiä ihmetöistä joita tekivät vanhat ja viisaat heprealaiset"

Otavan Iso Tietosanakirja kertoo Mustasta Raamatusta: "Loitsuja ja taikoja sisältävä kirja. Ensimmäisen väitetään piispa Cyprianuksen (k. 290) valmistaneen ennen kristinuskoon kääntymistään. Saksassa sitä nimitetään tohtori Faustin kirjaksi. Sitä väitetään perusteetta Mooseksen 6. ja 7. kirjaksi, mutta on aikaisintaan 1700-l koottu."

Kirjan väitetään sisältävän Kabbalistista viisautta ja että kirja olisi 1300-1500 -luvuilta, ja julkaistu 1849. http://www.sacred-texts.com/grim/

Kirja löytyy myös HelMet-kirjastojen valikoimasta. Sitä voi käydä tutkimassa Tikkurilan kirjaston käsikirjastossa.
http://www.helmet.fi/search*fin/X?SEARCH=musta+raamattu&m=&l=&Da=&Db=&b=...

Mustasta raamatusta on liikkeellä valtavasti "tietoa". Vakavastiotettavaa taustamateriaalia (kirjoja, artikkeleita) kirjasta ei löytynyt. Tekstit kokonaisuudessaan voi katsoa oheisista nettisivuista. Sisältävät myös jonkin verran lisää taustaa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Musta_raamattu
http://www.sacred-texts.com/index.htm
http://www.sacred-texts.com/grim/
http://www.sacred-texts.com/grim/moses7/

Kommentit (0)

Vastauksesi