Mikä on myyrän tehtävä maapallolla muuta kuin olla ravintoketjun osana ja...

Mikä on myyrän tehtävä maapallolla muuta kuin olla ravintoketjun osana ja...

Mikä on myyrän tehtävä maapallolla muuta kuin olla ravintoketjun osana ja toimia pöllöjen ja kissojen herkkuna? Onko myyristä siis itsessään mitään hyötyä maailmassa, tuhoavatko ne esim. jotain haitallisia kasveja tai parantavatko ne maata tai jotain? Masentava ajatus, että myyrä olisi olemassa vain siksi, että se on hyvää ravintoa jollekin toiselle eläimelle...

Vastaus

Ehkei kannata masentua myyrän missiosta maapallolla. Sille riittää hengissä säilymisen motiiviksi kaikille eliölajeille yhteinen tarkoitus - lisääntyminen.

Suurin osa maapallon eläinlajeista on sellaisia, joista ei näyttäisi olevan suoranaista hyötyä ihmisen hyvinvoinnille. Eikä vastaavasti ihmisestäkään ole ollut mitään hyötyä maapallon hyvinvoinnille. Päinvastoin.

Eläinten hyötyjaottelu on länsimaiselle kulttuurille kovin tyypillistä. Tästä näkökulmasta katsottuna suurin osa eläinlajeista näyttäisi olevan hyödyttömiä. Jos maailmankaikkeuden kuningas, putkinäköinen länsimaalainen ihminen saisi valita, maapallolla eläisi lehmä, sika, kana, kissa ja koira. Luonnon monimuotoisuus on kuitenkin ihmisellekin välttämätöntä.

On totta, että myyristä koituu taloudellista ja jopa terveydellistä vahinkoa ihmisille, mutta sillä on, kuten totesit, erittäin tärkeä rooli eläimistömme ravintoketjussa. Myyrien katoaminen vaarantaisi monien muiden lajien olemassaolon. Onneksi edes ihminen ei pysty näitä viiksekkäitä täysin tuhoamaan. Myyrien tapaiset maapallon ensimmäiset nisäkkäät selviytyivät dinosauruksien jaloissa ja kehittyivät yhä edelleen luonnonmullistuksista huolimatta.

Kommentit (0)

Vastauksesi