Mikä merkitys on Syyriassa kurki linnulla siis kurjella.

Mikä merkitys on Syyriassa kurki linnulla siis kurjella.

Mikä merkitys on Syyriassa kurki linnulla siis kurjella. Näin siellä asunnossa maalatun kurjen tai oikeammin piirretyn kurjen siis vain ääri viivat ja ne olivat vielä olohuoneessa. Kiitos.

Vastaus

Kurki ei vaikuta olevan mikään yleisesti tunnettu symboli Syyriassa tai yleisemmin arabimaailmassa. Yksityisellä tasolla sen symboliikka on vapaasti käytettävissä, mutta voihan seinän kuva olla puhtaasti esteettinenkin. Japanissa, Kiinassa ja Koreassa kurjen symboliarvo on vahva, ehkä Syyriassa joku on viehättynyt Kauko-Idän maailmasta.

On ainakin yksi kirja, jossa kurki linkittyy arabimaailmaan symbolitasolla. Syyrialais-libanonilainen Halim Barakat on kirjoittanut romaanin, joka on julkaistu englanniksi nimellä "The Crane".
http://www.internationalpubmarket.com/clients/auc/books/BookDetail.aspx?...

On lisäksi toinenkin mahdollisuus linkittää kurki Syyriaan ja Lähi-Itään. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat asetti 1919 komitean laatimaan virallisen selvityksen Turkin hajoamisen seuraamuksista tuolla alueella. Tehtävän johtajiksi nimettiin Henry Churchill King ja Charles R. Crane. Lopputulos kulkee nimellä King-Crane Commission Report. Raportin kanta juutalaisen valtion perustamiseen oli kielteinen, joten sen perusteella voisi ajatella että nykyiset seudun arabiasukkaat suhtautuvat raporttiin positiivisesti. Raportilla ei ollut varsinaista vaikutusta myöhempiin tapahtumiin. Kenties sen nimellä on edelleen symbolista arvoa. Tämä on nyt vain vastaajan omaa ajattelua, ehkä joku asiantuntija pystyy vahvistamaan tai kumoamaan sen.
http://en.wikipedia.org/wiki/King-Crane_Commission
http://www.ipcri.org/files/kingcrane.html

Kommentit (0)

Vastauksesi