Mikä maksaa Ruotsin teillä?

Mikä maksaa Ruotsin teillä?

Tukholmassa on jo joitakin vuosia peritty ruuhkamaksua, joka napsahtaa jokaiselle laivalla Suomesta saapuvalle. Useimmat tämän jo tietävät, mutta monille se edelleenkin valkenee vasta kun tämä parin euron suuruusluokkaa oleva lasku tipahtaa postiluukusta, ja jos viipyy liian pitkään matkalla, voi saada myös viidenkympin myöhästymismaksun eräpäivän mentyä. Kysymys: Onko Ruotsin teillä muita tällaisia maksullisia paikkoja, kaupunkeja, siltoja, tunneleita, losseja tai tieosuuksia? Tarkoitan siis sellaisia, joiden maksullisuus voi jäädä huomaamatta ja joka niin ikään selviää vasta, kun lasku saapuu.

2 vastausta
12.06.201713:05
100880
87

Myös Motalan ja Sundsvallin siltamaksut, kuten sivusto kertoo. Jostain syystä Sundsvallista ei laskua tullut meno- eikä paluumatkalla (toivottavasti lasku ei ole edelleen matkalla....) Nuo sillathan voi kiertää, jos ei halua maksaa. Kiertäminen tosin maksaa varmaan enemmän polttoainekuluina. Göteborgin satamaan ei pääse ilman ruuhkamaksua, joten Tanskaan sitä kautta mennessä on pakko maksaa.

Varmaan tuon alle 2e maksun kulut ovat suuremmat kuin tuotto. Trafin veloitus osoitetiedoista, postikulut, maksua perivän firman palkkio (eri kuin tielaitos joka maksun saa), kirjekuori, laskun tulostus.. 

Kommentit (0)

Vastauksesi