Mikä mahtaa olla dokumentti, josta käytetään nimitystä "valtion verotaulukko"?

Mikä mahtaa olla dokumentti, josta käytetään nimitystä "valtion verotaulukko"?

Eräs ihminen haluaisi päästä käsiksi tarkastelemaan tiettyjen menneiden vuosikymmenten "valtion verotaulukkoa". Kuitenkin esimerkiksi perinteisillä hakukoneilla ei kovin palkitsevia tuloksia tästä dokumentista saa. Joissain hakutuloksissa tällä nimityksellä kulkee opinnäytetöiden liitteinä olevia taulukkoja, joissa puhutaan tuloveroista kyseisenä vuonna joillekin vuosituloille. Mistä tässä on kyse? Iäkkäämpää kysyjää on hankala auttaa, kun nuori, vero-oppiin perehtymätön ihminen ei ymmärrä, mitä hän hakee.

2 vastausta

Pahoittelen vastauksen viivästymistä!

Aikaisempien vuosien valtion tuloverotaulukoita voi selata www.finlex.fi  sivustolla osoitteessa https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/haku/?search%5Btype%5D=pika&search%5Bpika%5D=+tuloveroasteikko&submit=Hae+%E2%80%BA

Sitä vanhempia säädöskokoelmia on saatavilla Pasilan kirjavarastosta.

 

Kommentit (0)
19.02.201817:35
20054
31

Kirjaston vastausta voisi avata hieman enemmän. Eduskunta siis hyväksyy  verotaulukot ja ne julkaistaan lakina, useimmiten joka vuosi uudelleen. Verotaulukkoa ei kuitenkaan aina tarvitse muuttaa joka vuosi, ja silloin laki pysyy voimassa useamman vuoden peräkkäin. Kunkin lain tekstin lopussa on pykälä tai joukko pykäliä, joissa määritellään voimassaolo ja miknkä lain uusi laki kumoaa. Kannattaa tarkistaa nämä lakien väliset viittaukset.

Ikävä kyllä, kaikki verotuksen taulukot yms. eivät ole lakeja, vaan osa verotukseen vaikuttavista numerotiedoista, esim. verotettavasta tulosta tehtävien vähennysten enimmäismäärät, hyvksyy vuosittain jokin viranomainen, kuten verohallitus. Näitä päätöksiä on huomattavasti vaikeampi löytää pitkiä aikoja jälkikäteen.

Kommentit (0)

Vastauksesi