Mikä maatila Hämeessä?

Mikä maatila Hämeessä?

Mistä voisin saada tiedon, mikä maatila Hämeenlinnan lähialueella on ollut nimeltään Tervahovi (muistaakseni), jossa vietin kesälapsena jonkin viikon 1950-luvun alkupuolella? Ehkä on olemassa maatilojen luetteloita noilta ajoilta jo?

Vastaus

Suomen maatilat -kirjasta ei löytynyt Hämeessä sijainnutta Tervahovi-nimistä maatilaa.

Lammilla (s. 50 km Hämeenlinnasta) sijaitsee Tervaniemen tila, joka nykyisin harjoittaa matkailutoimintaa. Alla on linkki Tervaniemen tilan kotisivulle. Tervaniemessä ei osattu sanoa, olisiko siellä ollut kesälapsia 50-luvulla. Myös Tervakoskella, Hämeenlinnasta etelään, on Tervaniemi-niminen tila (Tervaniemen kartano. ks. linkki alla).

Mikäli olitte kesälapsena Pelastakaa Lapset –järjestön kautta, niin voisitte itse kysellä omia tietojanne suoraan järjestöstä. Pelastakaa lapset -järjestöllä on ollut lomakotitoimintaa 1940-luvulta lähtien eli on mahdollista, että tämä kyseinenkin tila on ollut Pelastakaa Lasten lomakotina. 1950-luvulla Pelastakaa Lapsilla oli Hämeenlinnan lähistöllä lomakoteja ainakin Hauholla. Järjestön arkistossa ei ole enää tietoja näin vanhoista lomakodeista.

Kommentit (0)

Vastauksesi