Mikä määrä konjakkia vastaa vaikutukseltaan ja haitoiltaan yhtä nukahtamislääkettä?

Mikä määrä konjakkia vastaa vaikutukseltaan ja haitoiltaan yhtä nukahtamislääkettä?

2 vastausta
21.08.202017:43
2315
12

Ilman lähdekirjallisuutta, yleisen farmakologian tietojeni perusteella vain vastaan, että kysymys on aika vaikea, ellei mahdoton vastata. Nukahtamislääkkeitä voi olla erilaisia. Ihmiset voivat  reagoida niihin ja varsinkin alkoholiin vaihtelevasti, joten rinnakkaisen skaalan laatiminen ei ole helppoa. Ainakin alkoholin nukuttava vaikutus  riippuu paljon vireystilasta. Siitäkin, kuinka tottunut alkoholin käyttäjä on. Periaatteessa nukahtamislääkkeillekin voi kehittyä toleranssi

Jotta asiaa ylipäätään voisi selvittää, pitäisi jotenkin luoda täysin yhteneväiset olosuhteet ja saada koehenkilöiksi tasan yhtä väsyneet ja yhtä helposti/vaikeasti nukahtavat ihmiset jne...Siis kaikin puolin standartoidut olot. Periaatteessa koe voitaisiin tehdä koe-eläimillä, mutta niillä lääkkeiden vaikutusajat pääsääntöisesti poikkeavat ihmisestä.

Onko konjakissa sitten jotain muuta nukahtamiseen vaikuttavaa, kuin alkoholi, en tiedä. Tuskinpa, paitsi ehkä joillekin henkilöille maku tai lumevaikutus.

Kommentit (0)
22.08.202005:40
8985
12

6 cl konjakkia (brandy käy ihan yhtä hyvin): nautitaan rauhallisesti puoli tuntia ennen vuoteeseen käymistä. Älä hosu, rauhoitu. Lueskele lehteä tai kirjaa pöydän ääressä lääkityksen aikana (makoillaan oleminen on passé).  Pöydän äärestä noustessasi venyttele ja sano ooohhh. Käy pissillä ja pese hampaat. Asetu vuoteellesi hyvin tuuletettuun ja raikkaaseen makuuhuoneeseen. Vedä peitto päällesi ja ajattele mukavia. Tälläkonstein.

Kommentit (0)

Vastauksesi