Mikä on maailman rikkain suku?

Mikä on maailman rikkain suku?

Mikä on maailman rikkain suku? Mitkä ovat kymmenen rikkainta sukua kun mukaan ei oteta kuninkaallisia? Miksi monet rikkaista suvuista kadottaa omaisuutensa vaikka jopa rahaa tuottava yritys olisi vielä olemassakin? Miten on mahdollista että rockefellerin ja vanderbiltin suvut ovat köyhtyneet niin järjettömästi ja muutamia yksilöitä lukuun ottamatta tippuneet keskiluokkaan? Rahaa oli kuitenkin niin paljon että Bill Gateskin olisi vihreä kateudesta

Vastaus

Rockefellerit olivat ilmeisesti maailman rikkain suku vuonna 1924. Nyt on maailman rikkaimman ihmisen kohdalla merkintä "and family", joten eiköhän Carlos Slim Helún perhe siis ole tällä hetkellä maailman rikkain. Jos taas otetaan suku laajempana, saattaapa olla että Rothschildit ovat ykköspaikalla. (Tosin tämä linkki on 90-luvulta, mutta silti.)

Kuten tuosta edeltä käy ilmi, perheen tai suvun rikkaus on sen verran häilyvä käsite, että listaa kymmenestä huipusta ei löytynyt ainakaan minun hauillani.

Luettelo maailman rikkaimmista ihmisistä läpi historian on kyllä kiintoisa. Rockefeller, Vanderbilt, Ford, kaikki amerikkalaisia teollisuuspohattoja viime vuosisadalla. Miksi sitten on käynyt niin, että perheen asema listalla ei ole säilynyt? Syynä lienee useimmiten se että kun johtomies puuttuu, perinnönjaot ja seuraajan valinnat eivät ole maaiman sopuisimpia tilaisuuksia. Sanontahan on, että ensimmäinen sukupolvi luo omaisuuden, seuraava sen säilyttää ja kolmas polvi tuhlaa.

Sitä vastoin en kyllä usko, että Bill Gates kokisi mitään kateuden tuntemuksia. Hänellä näyttää pikemminkin olevan huoli siitä, mihin hyvään tarkoitukseen saisi rahansa lahjoitetuksi.

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread372125/pg1
http://en.wikipedia.org/wiki/Forbes_list_of_billionaires
http://www.mega.nu/ampp/rothschild2.html
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wealthiest_historical_figures

Kommentit (0)

Vastauksesi