Mikä (lasten)elokuva?

Mikä (lasten)elokuva?

Näin sen pienenä televisiosta joskus 80-luvun loppupuolella. Elokuvassa oli kaksi mahdollisesti turkkilaista veljestä, jotka lähtivät kotoa ja ottivat oven mukaan, ettei kukaan voisi mennä siitä sisään taloon. Heitä vastaan tuli maantierosvoja ja he kiipesivät oven kanssa puuhun piiloon, mutta ovi putosi puusta paljastaen heidät. Elokuva oli värillinen ja näyttelijöiden näyttelemä, ei siis piirretty. Elokuva oli muistaakseni melko lyhyt. Samaan sarjaan saattoi kuulua myös toinen lyhytelokuva, joka kertoi kolmesta haltiasta, joista yhdellä oli siniset, toisella vihreät ja kolmannella keltaiset vaatteet. Olen yrittänyt tätä selvittää aina aika ajoin, mutta laihoin tuloksin.

Vastaus

Televisiossa esitettyjen ohjelmien jäljille on varsin hankala päästä. Erityisesti ennen internettiä esitetyistä elokuvista ei ole jäänyt juurikaan jälkiä. Aikananaa ohjelmista on ehkä kirjoitettu sanomalehdissä, mutta kattavaa hakumahdollisuutta ei niidenkään sisällöstä ole olemassa. Televisioelokuvista ei yleensä ole ollut videoversiota, joka olisi päätynyt kirjastojen kokoelmiin, jolloin se olisi luetteloitu tietokantoihin.

Ylen Muistikuvaputkessa selvitettiin taannoin monen ohjelman tiedot, mutta valitettavasti "Rouva Ruutu" ei enää vastaa katsojien kysymyksiin.

Mainitsemasi ensimmäinen kertomus vaikuttaa "hölmöläistarinalta", mutta sekään ei auttanut elokuvan jäljille. Haltijat ovat niin lastenelokuvien kuin -kirjojenkin vakiohahmoja. Mahtaisiko joku lukijoistamme muistaa kyseiset elokuvat?

Kommentit (0)

Vastauksesi