Mikä kuvaustekniikka?

Mikä kuvaustekniikka?

Tässä Youtube- videossa käy ilmi miten tapahtuu ja setä mainitsee nimenkin. Kovin suppeaksi jää silti informaatio. Mikä siis ihan eksaktisti on tämä kyseinen kuvaustekniikka, ja miten (millä ohjelmilla esim.) kuvat saadaan koostettua noin kolmiulotteiseksi? MTV3 Uutishuone: https://www.youtube.com/watch?v=Hvq-hoO3U10

2 vastausta

Kuvaustekniikkaa kutsutaan nimellä time slice tai frozen moment. Tekniikan tavoitteena on kuvata ja esittää pysäytetty hetki eri kuvakulmista tasalaatuisena. Usein lopputulos esitetään kohteen ympäri kulkevana ajona.

MTV3 Uutishuoneen videossa yhtäaikaa laukaistavia kameroita oli 40 kappaletta. Ympyränmuotoon sijoitettujen kameroiden kuvista koostetaan kuvankäsittelyohjelmilla yhtenäinen kohdettaan 360 asteen kulmalla esittelevä kuva. Kuvankäsittelyyn vaaditaan ammattilaisten käyttämät ohjelmat. Itse en sellaista verkosta löytänyt.

Youtubesta löytyy runsaasti tekniikkaa havainnollistavia videoita:
https://www.youtube.com/watch?v=HkdPVbgmmPY
https://www.youtube.com/watch?v=i3ABUd2nrF0

Kameroiden sijoittelusta ja kuvakulmista:
http://www.digitalair.com/techniques/

Kannattaa myös lukea MTV3 Uutishuonetta käsittelevän Youtube-videon alla oleva juttu kuvauksista:
https://www.youtube.com/watch?v=Hvq-hoO3U10

 

Kommentit (0)
25.08.201413:14
81238
47

Harrastusmielessä samannäköistä (liikkumattomista kohteista) voi tehda yhdellä digikameralla ja ilmaisella PhotoSynthillä. Siinä otetaan monta kuvaa yhdellä kameralla eri puolilta kohdetta (tai yhdestä kohtaa eri suuntiin) ja sitten ladataan kuvat Photosynth-ohjelmaan, joka tekee niistä eripuolilta/erisuuntiin katseltavan kokonaisuuden. Katso muiden tekemiä Synthejä linkin sivulta ja ala kokeilemaan! Huomaa Panoraaman ja PhotoSynthin ero, kokeile molempia.

Liikkuvista kohteista tuolla ei onnistu (tai ainakin niihin tulee epäjatkuvuuskohtia) sillä näkymä muuttuu sillä välin kun kameraa siirtää/kääntää. Siksi tuossa TimeSlicessä käytettiin 40 kameraa.

Kommentit (0)

Vastauksesi