Mikä on kissan pääravintoa?

Mikä on kissan pääravintoa?

Mikä on kissan pääravintoa? Saako 1,5 vuotias kissa kaiken tarvittavan ravinnon kaupan märkäruuasta? Kiitoksia teille ja iloista kesää :)

Vastaus

Kissat ovat lihansyöjiä, mutta niiden ruokavaliossa pitäisi olla tasapainoisesti proteiinia, rasvoja, kivennäisaineita, vitamiineja ja vettä. Kissan ravintovaatimukset ovat melko monimutkaiset, joten pelkällä kotiruualla ruokkiminen ei välttämättä ole helppoa. Tällöin täytyy käyttää erilaisia ravintolisiä, joiden annostelu on hankalaa ja yliannostuksesta voi olla vakavia terveyshaittoja. Kissanruuan valmistajat pitävät huolen, että ruuassa on kaikki tarpeelliset osat. Kissasi saa siis kaiken tarvittavan kaupan ruuasta ja voi todennäköisesti paremmin kuin jos alat itse kokkailla sille päivittäin.

Järkevintä olisi antaa kissalle sekä valmisruokaa että tuoreruokaa, jolloin kissa ei kyllästy mutta saa tasapainoista ravintoa. Kissat pitävät juuri keitetystä lihasta ja kalasta, voit antaa niitä pari kertaa viikossa valmisruuan sijaan. Suuret keittoluut ovat hyväksi hampaille, mutta poista pienet luut lihasta. Myös esimerkiksi purkkitonnikala ja sardiinit ovat monien kissojen mieleen.

Kissat syövät mielellään myös ruohoa, mutta usein oksentavat sen. Oletetaan, että ruohosta ne saavat vitamiineja, mutta voi olla, että ne vain puhdistavat suolistoaan. Joka tapauksessa, ruohoa olisi hyvä olla tarjolla.

Ruokaa pitäisi tarjota usein ja vähän kerrallaan. Älä yliruoki kissaasi jottei se liho ja laiskistu.

Iloista kesää myös sinulle ja kissallesi!

Lähteet:

Somerville: Kissarodut ja kissanhoito. Karisto 2009.
Edney: Kissan hoito-opas. WSOY 1993.

Kommentit (0)

Vastauksesi