Mikä on kirjatun kirjeen juridinen merkitys lähettäjälle ja...

Mikä on kirjatun kirjeen juridinen merkitys lähettäjälle ja...

4 vastausta
29.12.201517:25
18691
100

Kyllä minä muistan kuinka 70-luvulla asuntopulan oloissa, ennen vuokrasääntelyä, käräjäoikeudessa oli juttu jos toinenkin jossa vuokrantaja syytti asukkaita, jotka vannoivat etteivät ole saaneet vuokrankorotuksesta mitään ilmoitusta, eikä vuokranantaja voinut todistaa että viesti oli mennyt perille, koska ilmoitukset oli vaan jaettu suoraan postiluukkuihin. Sen jälkeen ilmoitukset vuokrankorotuksesta alettiin lähettää kirjattuina kirjeinä, jolloin vuokralaiset veivät vuokranantajia oikeuteen ja vetosivat korotusten kohtuuttomuuteen. Vuokriin ja muihin asumisasioihin liittyviä juttuja oli lopulta niin paljon että nitä alettiin siirtää erityisin asunto-oikeuksiin käräjiä rasittamasta. Vasta vuokrasääntely sai tilanteen rauhoittumaan, ja lopulta asunto-oikeudet purettiin pois. Nyt on vuokrasääntelykin lopetettu. Kirjattua kirjettä käytetään nimenomaan silloin kun lähettäjä haluaa varmistaa että saaja ei voi oikeudessa väittää ettei saanut kirjettä.

Kommentit (0)
29.12.201517:47
7095
96

Muistakaa että Suomen  " posti" hukkaa koko ajan tuhansia kirjeitä ja muita lähetyksiä. Miksei samoin ns. kirjattuja. En luota postiin, vien itse ja otan vastaanottavan henkilön tiedot muistiin. Esim.tuomioistuimiiiin voi lähettää virallisen kirjeen sähköpostilla ja saada vastaanottokuitauksen per sp.  ja kaikki siinä menettelyssä on pätevää.

Terv. Eero-setä

  

Kommentit (0)
08.01.201014:14
26786
72

Kirjattu kirje on siinä mielessä juridisesti hyödyllinen apuväline, että kirjeen lähettäjä saa kuittauksen siitä, että kirje on mennyt perille. Kirjatun kirjeenhän voi rajoittaa niin, että se annetaan ainoastaan vastaanottajalle eikä tämän valtuuttamalle henkilölle. Jos oikeudessa tulee erimielisyyttä siitä, onko vastaanottaja saanut kirjeen, allekirjoitettu saantitodistus on varsin vahva todistus. En tosin löytänyt juurikaan sellaisia oikeiden päätöksiä, joissa olisi nimenomaan kiistelty siitä, onko kirje otettu vastaan vai ei.

Kommentit (0)
29.12.201516:32
7747
50

Entä jos saaja väittää että sai vain kirjekuoren mutta sisällä ei ollut mitään?

Kommentit (0)

Vastauksesi