Mikä on Keuruun vanhan nuorisotalon historia, eli tämän Ahtolan sataman...

Mikä on Keuruun vanhan nuorisotalon historia, eli tämän Ahtolan sataman...

Mikä on Keuruun vanhan nuorisotalon historia, eli tämän Ahtolan sataman vieressä sijaitsevan harmaan talon. Miten se päätyi nuorisotaloksi, mitkä sen vaiheet ovat ja mikä taho sen nykyään omistaa? Onkohan se remontoitu sisätiloiltaan?

Kiitos.

Vastaus

Kysyimme talon historiasta Keuruun nuorisoasiainhoitajalta ja saimme häneltä seuraavanlaisen vastauksen:

Vanha nuoppari Ahtolan sataman lähellä on Keuruun kunnan entinen lääkärintalo. Talo oli todella huonokuntoinen ja korjattiin nuorten isolla talkootyöpanoksella nuorisotaloksi 80-luvun alussa. Keuruun nuoret marssivat kadulla vaatien kunnalle ensimmäisiä nuorisotiloja ja näin hyvin siinä sitten kävi. Tulin itse tilatyöntekijäksi taloon vuonna -88. 90-luvun lama ja säästöt söivät korjausmäärärahoja ja kiinteistö jäi huonolle hoidolle. 2000-luvun alussa ajankohtaiseksi tuli keskustelu: kiinteistön kunnostaminen tai uuden saaminen nuorisotaloksi. Kaupunki realisoi silloin kovalla kädellä "turhia kiinteisöjään" ja myös tämä rakennus tonteineen pistettiin myyntiin, koska korjauskustannukset olisivat olleet liian suuret. Saimme uudet nuorisotilat lähempää keskustaa, vanhasta paloasemasta.
Uusi omistaja on laittanut tilat aivan uusiksi ja talo elää uutta nousukauttaan - voi sanoa, että tämä uusi omistaja pelasti vanhan, arvokkaan ja muistaakseni myös museokohteeksi luokitellun vanhan Keuruun rakennuksen. Itse en ole sisällä käynyt, vaikka kovasti mieli tekisi. Tässä tämä näin lyhykäisesti kerrottuna.

http://www.keuruu.fi/?id=652

Kommentit (0)

Vastauksesi